Pozole vegano tálalva lime-mal, korianderrel, és friss zöldhagymával

Pozole vegano

A pozole vegano egy hagyományos mexikói étel vegán változata, amely gazdag fehér kukoricában, zöldségekben és fűszerekben. Az étel alapja a zöldségleves, amit a fűszerek és lime frissítése tesz különlegessé. A pozole vegano tökéletes választás mindenki számára, aki vegetáriánus vagy vegán étrendet követ.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Zöldségleves
150 g Zöldbab
300 g Fehér kukorica (pozole)
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
1 tk. Koriander por
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 db Lime
2 ek. Friss koriander
2 szál Friss zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a vöröshagymát és a fokhagymát, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagyma és fokhagyma aromája alapot ad a mole ízének.

    2

    Add hozzá a chili port, a koriander port, a füstölt paprikát, és pirítsd még 1-2 percig, hogy a fűszerek kiengedjék az ízüket.

    A füstölt paprika mélyebb, gazdag ízt ad az ételnek.

    3

    Öntsd hozzá a zöldségleveset, és tedd bele a zöldbabot. Főzd őket alacsony lángon 10 percig.

    A zöldségleves az alapja a vegán pozolénak, gazdagítja az ízét.

    4

    Add hozzá a fehér kukoricát (pozole) és a sót, majd főzd tovább alacsony lángon, amíg a kukorica megpuhul, kb. 30-40 percig.

    A kukorica fontos összetevő a pozole-ban, ad egy finom textúrát.

    5

    A végén facsard rá a lime levét, és szórd meg friss korianderrel és zöldhagymával.

    A lime frissessége és a koriander segít kiemelni a fűszereket, friss ízt ad az ételnek.