Pozole verde csirkehússal és korianderrel tálalva

Pozole verde

A pozole egy hagyományos mexikói étel, amelyet különböző változatokban készítenek. A pozole verde a zöld változata, amely különböző zöld fűszerekkel, például korianderrel és lime-mal készül. Az étel eredete visszanyúlik az azték konyhába, és a mexikói kultúrában fontos szerepet játszik ünnepi alkalmakkor. A pozole verde egy friss, ízes és tápláló étel, amely különösen a hideg hónapokban népszerű.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Zöld homoktövis (pozole zöld) vagy friss koriander
300 g Kukorica (pozole kukorica)
500 g Csirkehús (főtt és szétcincált)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
2 csokor Friss koriander
1 db Lime (leve)
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A pozole kukoricát alaposan öblítsd le, és egy nagy lábasban add hozzá a vízhez. Forrald fel, majd alacsony hőmérsékleten főzd 1 órán keresztül.

    Ha nem találod a friss pozole kukoricát, használhatsz konzerv kukoricát, de a friss jobban hozzáadja az ízt.

    2

    Egy másik serpenyőben olajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Adj hozzá apróra vágott zöld chiliket, és pirítsd egy-két percig.

    A chilivel ügyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.

    3

    Ezután add hozzá a főtt csirkehúst, és alaposan keverd össze a hagymás-chilis keverékkel.

    A csirkehús szétcincálása segít, hogy jobban átvegye a fűszereket.

    4

    Amikor a kukorica már majdnem megpuhult, add hozzá a csirkehúsos keveréket és a friss koriandert. Sózd, borsozd, és főzd tovább 30 percig.

    A koriander frissessége segít, hogy a leves könnyedebb legyen.

    5

    A lime levét facsard bele a levesbe, majd kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy borsot.

    A lime frissessége igazán kiemeli a leves ízét, de ha túl savanyú lenne, kevés cukrot is adhatunk hozzá.

    6

    Tálald a pozole verdét melegen, és a tetejére szórj még friss koriandert és egy kis lime szeletet.