A pozole kukoricát alaposan öblítsd le, és egy nagy lábasban add hozzá a vízhez. Forrald fel, majd alacsony hőmérsékleten főzd 1 órán keresztül.
Ha nem találod a friss pozole kukoricát, használhatsz konzerv kukoricát, de a friss jobban hozzáadja az ízt.
Egy másik serpenyőben olajon pirítsd meg a hagymát és a fokhagymát. Adj hozzá apróra vágott zöld chiliket, és pirítsd egy-két percig.
A chilivel ügyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.
Ezután add hozzá a főtt csirkehúst, és alaposan keverd össze a hagymás-chilis keverékkel.
A csirkehús szétcincálása segít, hogy jobban átvegye a fűszereket.
Amikor a kukorica már majdnem megpuhult, add hozzá a csirkehúsos keveréket és a friss koriandert. Sózd, borsozd, és főzd tovább 30 percig.
A koriander frissessége segít, hogy a leves könnyedebb legyen.
A lime levét facsard bele a levesbe, majd kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy borsot.
A lime frissessége igazán kiemeli a leves ízét, de ha túl savanyú lenne, kevés cukrot is adhatunk hozzá.
Tálald a pozole verdét melegen, és a tetejére szórj még friss koriandert és egy kis lime szeletet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.