Prebiotikus brokkolis póréhagymás lecsó friss zöldségekkel tálalva

Prebiotikus brokkolis póréhagymás lecsó

A lecsó, mint klasszikus magyar étel, számos változatban készült már, de a prebiotikus összetevők hozzáadásával egy egészséges alternatívát kínál. A brokkoli és a póréhagyma egyedi ízt ad ennek az ételnek, miközben a prebiotikus hatású zöldségek segítenek a bélflóra egészségének fenntartásában. A lecsó egy könnyű és tápláló étel, amely a nyári hónapokban igazi frissességet ad az asztalra, de télen is tökéletes választás lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Brokkoli
1 db Póréhagyma
4 db Paradicsom
2 db Paprika
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 ág Tárkony
200 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A brokkolit rózsáira szedd, a póréhagymát pedig karikázd fel. A paradicsomot vágd fel kockákra, a paprikát szeleteld fel. A fokhagymát aprítsd finomra.

    A brokkoli rózsáit érdemes egy kicsit megfőzni, hogy ne legyenek túl kemények a lecsóban.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegíts olívaolajat. Tedd bele a felkarikázott póréhagymát és pirítsd meg pár percig, amíg megpuhul.

    A póréhagyma finom, édeskés ízt ad a lecsónak, és nem olyan erőteljes, mint a hagyma.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát. Főzd őket közepes lángon, amíg a paradicsom levet enged.

    A paradicsomot jól pürésítheted, hogy a lecsó szósza gazdagabb és sűrűbb legyen.

    4

    Amikor a paradicsom és a paprika már kezd összeesni, tedd bele a brokkolit, a sót, a borsot és a tárkonyt. Öntsd fel vízzel, és főzd tovább, amíg a brokkoli megpuhul.

    A víz mennyiségét a kívánt állag függvényében állíthatod, ha sűrűbb lecsót szeretnél, adj hozzá kevesebb vizet.

    5

    Keverd össze jól, és főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összemosódjanak.

    A lecsó akkor lesz igazán ínycsiklandó, ha a fűszerek és zöldségek jól összeérnek.