A brokkolit rózsáira szedd, a póréhagymát pedig karikázd fel. A paradicsomot vágd fel kockákra, a paprikát szeleteld fel. A fokhagymát aprítsd finomra.
A brokkoli rózsáit érdemes egy kicsit megfőzni, hogy ne legyenek túl kemények a lecsóban.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban melegíts olívaolajat. Tedd bele a felkarikázott póréhagymát és pirítsd meg pár percig, amíg megpuhul.
A póréhagyma finom, édeskés ízt ad a lecsónak, és nem olyan erőteljes, mint a hagyma.
Add hozzá a fokhagymát, a paradicsomot és a paprikát. Főzd őket közepes lángon, amíg a paradicsom levet enged.
A paradicsomot jól pürésítheted, hogy a lecsó szósza gazdagabb és sűrűbb legyen.
Amikor a paradicsom és a paprika már kezd összeesni, tedd bele a brokkolit, a sót, a borsot és a tárkonyt. Öntsd fel vízzel, és főzd tovább, amíg a brokkoli megpuhul.
A víz mennyiségét a kívánt állag függvényében állíthatod, ha sűrűbb lecsót szeretnél, adj hozzá kevesebb vizet.
Keverd össze jól, és főzd még 5-10 percig, hogy az ízek összemosódjanak.
A lecsó akkor lesz igazán ínycsiklandó, ha a fűszerek és zöldségek jól összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.