A zöldségeket alaposan mosd meg. A brokkolit szedd kisebb rózsákra, a sárgarépát és zellert hámozd meg és karikázd fel. A hagymát és fokhagymát aprítsd finomra.
A brokkolit csak a főzés végén add a leveshez, hogy ne főjön szét, és megőrizze a színét és állagát.
Egy nagyobb fazékban melegíts olívaolajat, majd párold üvegesre benne a hagymát és a fokhagymát.
Alacsony hőfokon párold, így nem ég meg a fokhagyma, és kellemesebb lesz az íze.
Add hozzá a répát és a zellert, és kevergetve pirítsd 4-5 percig, hogy kissé megpuhuljanak.
A zöldségek enyhe pirítása intenzívebb ízt kölcsönöz a levesnek.
Öntsd fel zöldségalaplével, majd sózd, borsozd. Forrald fel, majd főzd 10-12 percig, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.
Ha nincs alapleved, használhatsz jó minőségű zöldségalaplé kockát is, de kevesebb sót adagolj külön.
Add hozzá a brokkolit, és főzd további 5-6 percig, amíg roppanós-puha állagú lesz.
A brokkoli gyorsan puhul, ne hagyd túl sokáig a levesben, hogy ne veszítse el színét és tápanyagtartalmát.
Végül keverd hozzá a citromlevet és a friss aprított petrezselymet. Azonnal tálald.
A citromlé a főzés végén hozzáadva élénkíti a leves ízét – ne főzd bele, csak keverd hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.