Prebiotikus céklás-diós pite tálalva

Prebiotikus céklás-diós pite

A céklás-diós pite egy különleges és egészséges édesség, amely gazdag prebiotikus anyagokban, segítve a bélflóra egészségét. A céklát és diót kombinálva egy finom és tápláló pitét készíthetünk, amely minden édesszájú számára kiváló választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Cékla
100 g Dió
150 g Zabliszt
50 g Kókuszolaj
2 ek. Folyékony édesítő (pl. méz vagy juharszirup)
2 db Tojás
1 tk. Vaníliás kivonat
1 tk. Sütőpor
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát megpucoljuk, majd finomra reszeljük.

    A céklát érdemes kisebb darabokra vágni a könnyebb reszelés érdekében.

    2

    A diót finomra aprítjuk.

    Ha nincs diódaráló, a diót mozsárban is összetörhetjük, hogy még apróbb legyen.

    3

    A tojásokat egy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, édesítőt, vaníliás kivonatot és egy csipet sót.

    Ha szeretnéd, a tojásokat először felverheted egy kézi habverővel, hogy könnyebben összeolvadjanak.

    4

    A reszelt céklát, diót, zablisztet és sütőport egyesítjük, majd a tojásos keverékhez adjuk.

    Keverjük össze jól, hogy a tészta egyenletes legyen.

    5

    A kész tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt piteformába öntjük.

    Ha szeretnél, a pite formáját enyhén megszórhatod zabpehellyel, hogy még egészségesebb legyen.

    6

    A pitét 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

    A pite készültségét úgy ellenőrizhetjük, hogy egy fogpiszkálót beleszúrunk a közepébe – ha tisztán jön ki, kész a pite.

    7

    A pitét hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.

    Friss gyümölcsökkel, például almával is tálalhatjuk, hogy még több vitamin kerüljön az ételbe.