A céklát megpucoljuk, majd finomra reszeljük.
A céklát érdemes kisebb darabokra vágni a könnyebb reszelés érdekében.
A diót finomra aprítjuk.
Ha nincs diódaráló, a diót mozsárban is összetörhetjük, hogy még apróbb legyen.
A tojásokat egy tálban felverjük, majd hozzáadjuk a kókuszolajat, édesítőt, vaníliás kivonatot és egy csipet sót.
Ha szeretnéd, a tojásokat először felverheted egy kézi habverővel, hogy könnyebben összeolvadjanak.
A reszelt céklát, diót, zablisztet és sütőport egyesítjük, majd a tojásos keverékhez adjuk.
Keverjük össze jól, hogy a tészta egyenletes legyen.
A kész tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt piteformába öntjük.
Ha szeretnél, a pite formáját enyhén megszórhatod zabpehellyel, hogy még egészségesebb legyen.
A pitét 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
A pite készültségét úgy ellenőrizhetjük, hogy egy fogpiszkálót beleszúrunk a közepébe – ha tisztán jön ki, kész a pite.
A pitét hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és tálaljuk.
Friss gyümölcsökkel, például almával is tálalhatjuk, hogy még több vitamin kerüljön az ételbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.