A főtt céklát apróbb darabokra vágjuk, a főtt csicseriborsót leszűrjük és leöblítjük. A fokhagymát megtisztítjuk, majd finomra reszeljük vagy áttörjük.
Ha a csicseriborsó héját eltávolítod, még selymesebb állagot kapsz – csak dörzsöld át a szemeket a kezeddel hideg vízben!
Az összes hozzávalót – csicseriborsó, cékla, tahini, fokhagyma, citromlé, kömény, só, olívaolaj és víz – egy aprítógépbe tesszük.
Kezdj kevesebb vízzel, és apránként adj hozzá többet, hogy ne legyen túl híg a hummusz.
Addig turmixoljuk, míg sima, krémes állagot nem kapunk. Ha szükséges, közben állítsuk meg az aprítót, és kaparjuk le az edény oldaláról az összetevőket.
Ha túl sűrű a hummusz, 1-2 teáskanál vízzel lazíthatod az állagát fokozatosan.
Tálalás előtt kóstoljuk meg, és ízlés szerint adjunk hozzá még citromlevet vagy sót. Hűtőben pihentetve az ízek jobban összeérnek.
Tálaláskor meglocsolhatod kevés olívaolajjal a tetejét, hogy fényesebb és gusztusosabb legyen.
Tálaljuk friss zöldségekkel, pitával vagy teljes kiőrlésű kétszersülttel. Tároljuk légmentesen záródó dobozban a hűtőben legfeljebb 3 napig.
A hummusz íze másnapra még intenzívebb lesz – készítsd el előre vendégségre is!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.