Prebiotikus céklás humusz tálalva

Prebiotikus céklás humuszkészítés

A céklás humusz egy különleges változata a hagyományos humusznak, amely a céklának köszönhetően szép színt és egyedi ízt kap. A céklás humusz különösen gazdag prebiotikumokban, amelyek segítenek a bélflóra egészségének fenntartásában. Az alap humusz receptjét egy kis citromlé, fokhagyma és tahini teszi teljessé, míg a cékla a humuszhoz egy friss és enyhén földes ízt ad. Tökéletes választás salátákhoz, szendvicsekhez, vagy akár snackként is fogyasztható. Ez a recept egy remek alternatívája a hagyományos humusznak, és gazdag tápanyagokban, amelyek segítik az emésztést.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cékla
200 g Csicseriborsó
3 ek. Tahini (szezámmag paszta)
2 ek. Friss citromlé
1 db Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Bors
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklákat alaposan mosd meg, majd főzd meg őket héjastól, amíg puhára nem főnek. Ezt követően hagyd őket kihűlni, majd hámozd meg és vágd kisebb darabokra.

    Ha gyorsítani szeretnél, a céklát alufóliába csomagolva is megsütheted 180°C-on körülbelül 40-50 percig.

    2

    A csicseriborsót öblítsd le, majd egy szűrőn engedd le a levét. Ha konzerv csicseriborsót használsz, akkor érdemes a borsókat alaposan átöblíteni.

    A házi főzésű csicseriborsó sokkal ízletesebb, de ha gyorsan szeretnéd, akkor a konzerv is tökéletes választás.

    3

    Egy turmixgépbe tedd bele a céklát, csicseriborsót, tahinit, citromlevet, fokhagymát, olívaolajat, sót és borsot. Pürésítsd az összes hozzávalót sima, krémes állagúra.

    Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben pürésíthető legyen.

    4

    Miután elérted a kívánt állagot, kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy citromlevet.

    A humusz íze akkor a legjobb, ha frissen készíted, de akár egy éjszakát is pihentetheted a hűtőben, hogy még jobban összeérjenek az ízek.

    5

    Tálald a kész humuszt egy tálban, és ízlés szerint locsold meg egy kevés extra olívaolajjal.

    A humusz tetejére egy kis pirospaprika vagy fűszernövények is kerülhetnek díszítésül.