A céklákat alaposan mosd meg, majd főzd meg őket héjastól, amíg puhára nem főnek. Ezt követően hagyd őket kihűlni, majd hámozd meg és vágd kisebb darabokra.
Ha gyorsítani szeretnél, a céklát alufóliába csomagolva is megsütheted 180°C-on körülbelül 40-50 percig.
A csicseriborsót öblítsd le, majd egy szűrőn engedd le a levét. Ha konzerv csicseriborsót használsz, akkor érdemes a borsókat alaposan átöblíteni.
A házi főzésű csicseriborsó sokkal ízletesebb, de ha gyorsan szeretnéd, akkor a konzerv is tökéletes választás.
Egy turmixgépbe tedd bele a céklát, csicseriborsót, tahinit, citromlevet, fokhagymát, olívaolajat, sót és borsot. Pürésítsd az összes hozzávalót sima, krémes állagúra.
Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kevés vizet, hogy könnyebben pürésíthető legyen.
Miután elérted a kívánt állagot, kóstold meg, és ha szükséges, adj hozzá még sót vagy citromlevet.
A humusz íze akkor a legjobb, ha frissen készíted, de akár egy éjszakát is pihentetheted a hűtőben, hogy még jobban összeérjenek az ízek.
Tálald a kész humuszt egy tálban, és ízlés szerint locsold meg egy kevés extra olívaolajjal.
A humusz tetejére egy kis pirospaprika vagy fűszernövények is kerülhetnek díszítésül.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.