Prebiotikus céklás joghurtos saláta, tálalva petrezselyemmel

Prebiotikus céklás joghurtos saláta

A céklás joghurtos saláta egy tápláló és frissítő étel, amely nemcsak ínycsiklandó, hanem egészséges is. A cékla gazdag antioxidánsokban, míg a joghurt probiotikus hatással bír, így segít a bélflóra egészségének fenntartásában. Ez a saláta tökéletes választás egy könnyed ebédre vagy vacsorára, és kiváló előételként is tálalható. A fokhagyma és a petrezselyem pedig ízesítik és frissítik a salátát, így minden falat egy igazi ínycsiklandó élmény.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Cékla
200 g Natúr joghurt
2 gerezd Fokhagyma
1 ág Friss petrezselyem
1 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Hibiszkuszvirág (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg, majd reszeld le finomra. Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz előre megfőzött céklát is.

    A cékla leve tiszta vízzel könnyen lemosható, ha kesztyűt használsz, elkerülheted a foltos kezeket.

    2

    A fokhagymát zúzd össze, majd keverd össze a joghurttal és a citromlével.

    A fokhagymát ne zúzd túl apróra, hogy az íze ne legyen túl erős.

    3

    Add hozzá az olívaolajat, sót, borsot, és ha szeretnéd, a hibiszkuszvirágot is a joghurtos keverékhez.

    A hibiszkuszvirág opcionális, de ha használod, szép színt és enyhe savanykás ízt ad a salátának.

    4

    A reszelt céklát keverd össze a joghurtos öntettel, és alaposan forgasd össze.

    Ha előre elkészíted, hagyd állni a salátát egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ha szükséges, még egy kis sóval és borssal ízesítheted.

    A petrezselyem frissességet ad a salátának, és szép színt kölcsönöz.