A céklát hámozd meg, majd reszeld le finomra. Ha gyorsítani szeretnél, használhatsz előre megfőzött céklát is.
A cékla leve tiszta vízzel könnyen lemosható, ha kesztyűt használsz, elkerülheted a foltos kezeket.
A fokhagymát zúzd össze, majd keverd össze a joghurttal és a citromlével.
A fokhagymát ne zúzd túl apróra, hogy az íze ne legyen túl erős.
Add hozzá az olívaolajat, sót, borsot, és ha szeretnéd, a hibiszkuszvirágot is a joghurtos keverékhez.
A hibiszkuszvirág opcionális, de ha használod, szép színt és enyhe savanykás ízt ad a salátának.
A reszelt céklát keverd össze a joghurtos öntettel, és alaposan forgasd össze.
Ha előre elkészíted, hagyd állni a salátát egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ha szükséges, még egy kis sóval és borssal ízesítheted.
A petrezselyem frissességet ad a salátának, és szép színt kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.