A főtt céklát hámozd meg, majd vágd vékony szeletekre vagy hasábokra. Tedd egy nagy keverőtálba.
Használj kesztyűt a cékla hámozásához, hogy elkerüld a színeződést a kezeden.
A piros szőlőszemeket mosd meg alaposan, majd vágd félbe, és távolítsd el a magokat, ha szükséges.
Ha túl édes a szőlő, pár csepp citromlével frissebbé teheted az ízét.
A diót száraz serpenyőben enyhén pirítsd meg 2-3 perc alatt, majd hagyd kihűlni és durvára törd össze.
A pirított dió karakteresebb ízt ad a salátának – ne hagyd ki ezt a lépést!
Egy kis tálkában keverd össze az olívaolajat, balzsamecetet, citromlevet, sót és borsot. Ez lesz az öntet.
A balzsamecet édessége jól ellensúlyozza a cékla földes ízét – használj jó minőségűt!
A céklához add hozzá a szőlőt, diót, morzsolt fetát, majd locsold meg az öntettel, és óvatosan forgasd össze.
Ne keverd túl erősen, hogy a feta ne törjön szét teljesen – így mutatósabb marad a saláta.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.