A céklát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. A kuszkuszt egy tálba tesszük, leöntjük a forró zöldségalaplével, lefedjük és 10 percig állni hagyjuk.
A céklát használat előtt főzheted elő 5-10 percig, így puhább lesz és gyorsabban megsül a sütőben.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd a póréhagymát és fokhagymát közepes lángon 4-5 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, majd összekeverjük a megpuhult kuszkusszal.
A serpenyőt ne hagyd túlmelegedni, hogy a fokhagyma ne égjen meg – csak enyhén piruljon!
A túrót egy tálban ízesítjük sóval, borssal, és hozzákeverjük a kuszkuszos-hagymás keveréket. Ez adja a rakott étel töltelékét.
Ha krémesebb állagot szeretnél, villával törd át a túrót keverés előtt!
Egy hőálló tálat kiolajozunk, majd rétegezni kezdjük: egy sor cékla, egy sor túrós keverék, ismételjük, míg elfogynak az alapanyagok. A tetejére céklaszeletek kerüljenek.
Minél vékonyabbak a céklaszeletek, annál jobban átpuhulnak sütés közben – használhatsz gyaluval vágást is.
180°C-ra előmelegített sütőben lefedve 25 percig sütjük, majd további 10 percig fedő nélkül, hogy a teteje kissé megpiruljon. Melegen vagy langyosan tálaljuk.
Sütés után hagyd 5 percig pihenni, így a szeletek könnyebben vághatók lesznek, és az ízek összeérnek!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.