Prebiotikus csicseriborsó póréhagymás pite, díszítve friss petrezselyemmel

Prebiotikus csicseriborsó póréhagymás pite

A csicseriborsó póréhagymás pite egy egészséges és tápláló étel, amely különleges kombinációját adja a gazdag póréhagymának és a csicseriborsónak. A pite tele van prebiotikus rostokkal, amelyek segítenek az emésztésben, miközben ínycsiklandó és gazdag ízű ételt biztosítanak. A teljes kiőrlésű tészta és a tejföl adja az étel krémes textúráját, miközben az ízek harmóniája biztosítja, hogy ez az étel bármilyen alkalomra tökéletes választás legyen.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Csicseriborsó (száraz)
2 szál Póréhagyma
1 csomag Tészta (teljes kiőrlésű)
2 db Tojás
200 ml Tejföl
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót áztasd be egy éjszakára, majd főzd meg sós vízben körülbelül 60-90 perc alatt, amíg puha lesz.

    A csicseriborsó a legjobb, ha előző nap áztatva van, így gyorsabban és egyenletesebben fő meg.

    2

    A póréhagymát vágd fel karikákra, és egy serpenyőben olívaolajon, alacsony lángon pirítsd meg, amíg puha és enyhén karamellizálódik.

    A póréhagymát ne süsd túl, hogy megőrizze friss ízét és textúráját.

    3

    A megfőzött csicseriborsót turmixold le, amíg sima pürét nem kapsz. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vízet.

    Ha szereted a pürét darabosabbra, akkor ne turmixold teljesen simára, hagyhatod egy kicsit texturáltan.

    4

    A tojásokat verd fel, majd keverd össze a póréhagymát, csicseriborsó pürét, tejfölt, fokhagymát, sót és borsot egy nagy tálban.

    A tejfölt friss, magas zsírtartalmú változattal használj, hogy a pite krémesebb legyen.

    5

    A kész keveréket öntsd a teljes kiőrlésű tésztára, és tedd a sütőbe 180°C-ra előmelegítve, 30-40 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.

    Ha szeretnéd, a pite tetejére tehetsz egy kis extra póréhagymát vagy petrezselymet díszítésként.

    6

    A pite sütése után hagyd kicsit hűlni, majd tálald friss petrezselyemmel.

    A pite legfinomabb, ha még langyosan tálalod, de jól hűlve is fogyasztható.