A csicseriborsót áztasd be egy éjszakára, majd főzd meg sós vízben körülbelül 60-90 perc alatt, amíg puha lesz.
A csicseriborsó a legjobb, ha előző nap áztatva van, így gyorsabban és egyenletesebben fő meg.
A póréhagymát vágd fel karikákra, és egy serpenyőben olívaolajon, alacsony lángon pirítsd meg, amíg puha és enyhén karamellizálódik.
A póréhagymát ne süsd túl, hogy megőrizze friss ízét és textúráját.
A megfőzött csicseriborsót turmixold le, amíg sima pürét nem kapsz. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kis vízet.
Ha szereted a pürét darabosabbra, akkor ne turmixold teljesen simára, hagyhatod egy kicsit texturáltan.
A tojásokat verd fel, majd keverd össze a póréhagymát, csicseriborsó pürét, tejfölt, fokhagymát, sót és borsot egy nagy tálban.
A tejfölt friss, magas zsírtartalmú változattal használj, hogy a pite krémesebb legyen.
A kész keveréket öntsd a teljes kiőrlésű tésztára, és tedd a sütőbe 180°C-ra előmelegítve, 30-40 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Ha szeretnéd, a pite tetejére tehetsz egy kis extra póréhagymát vagy petrezselymet díszítésként.
A pite sütése után hagyd kicsit hűlni, majd tálald friss petrezselyemmel.
A pite legfinomabb, ha még langyosan tálalod, de jól hűlve is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.