A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, a gyömbért reszeld le. A sárgarépát hámozd meg és karikázd, a cukkinit kockázd fel.
A zöldségeket hasonló méretűre vágd, hogy egyszerre puhuljanak meg.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és fokhagymát 3-4 perc alatt. Add hozzá a gyömbért és a curryt, pirítsd további 1 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.
Ne égesd meg a fűszereket – csak addig pirítsd, míg illatozni kezdenek.
Add hozzá a répát, cukkinit és a főtt csicseriborsót. Keverd át, majd öntsd fel a kókusztejjel. Sózd meg, forrald fel, majd főzd közepes lángon 15 percig.
Ha sűrűbbre szeretnéd, a főzés végén fedő nélkül párologtasd el kissé a folyadékot.
A curry akkor kész, ha a zöldségek megpuhultak, de még nem főttek szét. Tálalás előtt szórd meg friss, aprított korianderrel.
Kóstolás után ízesítheted még citromlével vagy chilivel, ha pikánsabb ízt szeretnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.