Prebiotikus csicseriborsós curry tálalva zöldségekkel és korianderrel

Prebiotikus csicseriborsós zöldséges curry

A curryk világszerte népszerűek, különösen az indiai és délkelet-ázsiai konyhában. Ez a prebiotikus változat csicseriborsóval, sárgarépával és cukkinivel nemcsak tápláló, hanem kímélő és rostban gazdag fogás is. A csicseriborsó értékes növényi fehérjét tartalmaz, míg a kókusztej krémessé és lággyá teszi az étel textúráját. Amikor a curry fő, a gyömbér, fokhagyma és curry illata betölti a konyhát, és azonnal megidézi a távoli fűszerpiacok hangulatát. A színes zöldségek és az aranyló szósz nemcsak látványosak, de harmonikusan kiegészítik egymást ízben is. Technikai tanács: a zöldségeket ne főzd túl, hogy megtartsák a roppanós textúrájukat. A curry másnap még finomabb – az ízek idővel még jobban összeérnek, így ideális előre elkészíthető ebédre vagy vacsorára is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
920 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Főtt csicseriborsó
150 g Sárgarépa
150 g Cukkini
200 ml Kókusztej
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
1 ek. Currypor
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, a gyömbért reszeld le. A sárgarépát hámozd meg és karikázd, a cukkinit kockázd fel.

    A zöldségeket hasonló méretűre vágd, hogy egyszerre puhuljanak meg.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd dinszteld meg a hagymát és fokhagymát 3-4 perc alatt. Add hozzá a gyömbért és a curryt, pirítsd további 1 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.

    Ne égesd meg a fűszereket – csak addig pirítsd, míg illatozni kezdenek.

    3

    Add hozzá a répát, cukkinit és a főtt csicseriborsót. Keverd át, majd öntsd fel a kókusztejjel. Sózd meg, forrald fel, majd főzd közepes lángon 15 percig.

    Ha sűrűbbre szeretnéd, a főzés végén fedő nélkül párologtasd el kissé a folyadékot.

    4

    A curry akkor kész, ha a zöldségek megpuhultak, de még nem főttek szét. Tálalás előtt szórd meg friss, aprított korianderrel.

    Kóstolás után ízesítheted még citromlével vagy chilivel, ha pikánsabb ízt szeretnél.