Az almákat hámozd meg, vágd ki a magházukat, majd darabold fel kisebb kockákra. A fokhagymát pucold meg és vágd szeletekre.
Minél kisebbre vágod az almát, annál gyorsabban megpuhul főzés közben.
Egy kis lábasban hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a fokhagymát, és párold alacsony lángon 1-2 percig, amíg illatos lesz, de ne pirítsd barnára.
A fokhagyma könnyen megkeseredik – csak enyhén párold, ne süsd túl.
Add hozzá az almát a fokhagymához, önts hozzá egy kevés vizet (kb. 50 ml), majd fedd le, és főzd 10-15 percig, amíg teljesen megpuhul.
Időnként keverd meg, és ha szükséges, adj még egy kevés vizet a főzéshez.
Ha az alma megpuhult, botmixerrel pürésítsd simára. Add hozzá a citromlevet, sót és fehér borsot, majd alaposan keverd át.
Ha a püré túl sűrű, egy kevés forralt vízzel hígíthatod a kívánt állag eléréséhez.
Tálalás előtt hagyd kissé kihűlni. Melegen vagy hidegen is fogyasztható köretként vagy mártogatósként.
Tálalhatod grillezett zöldségek, húsok vagy teljes kiőrlésű kenyér mellé is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.