Fokhagymás-almás püré kerámia tálban, almával és fokhagymagerezdekkel körítve

Prebiotikus fokhagymás-almás püré

Az almát régóta használják nemcsak desszertekben, hanem sós fogások részeként is – különösen Észak-Európában, ahol húsok és zöldségek mellé gyakran tálalják. A fokhagymával kombinálva különleges ízharmóniát hoz létre: édeskés és enyhén csípős jegyek keverednek benne. A prebiotikus rostokban gazdag almás-fokhagymás püré ideális kiegészítője a modern, tudatos étrendnek. Egyszerűen elkészíthető, mégis különleges – ráadásul jól variálható, és hidegen is fogyasztható. Tipp: ha intenzívebb ízvilágot szeretnél, kevés reszelt friss gyömbérrel vagy szerecsendióval is feldobhatod a pürét.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Alma
2 db Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Őrölt fehér bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az almákat hámozd meg, vágd ki a magházukat, majd darabold fel kisebb kockákra. A fokhagymát pucold meg és vágd szeletekre.

    Minél kisebbre vágod az almát, annál gyorsabban megpuhul főzés közben.

    2

    Egy kis lábasban hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a fokhagymát, és párold alacsony lángon 1-2 percig, amíg illatos lesz, de ne pirítsd barnára.

    A fokhagyma könnyen megkeseredik – csak enyhén párold, ne süsd túl.

    3

    Add hozzá az almát a fokhagymához, önts hozzá egy kevés vizet (kb. 50 ml), majd fedd le, és főzd 10-15 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Időnként keverd meg, és ha szükséges, adj még egy kevés vizet a főzéshez.

    4

    Ha az alma megpuhult, botmixerrel pürésítsd simára. Add hozzá a citromlevet, sót és fehér borsot, majd alaposan keverd át.

    Ha a püré túl sűrű, egy kevés forralt vízzel hígíthatod a kívánt állag eléréséhez.

    5

    Tálalás előtt hagyd kissé kihűlni. Melegen vagy hidegen is fogyasztható köretként vagy mártogatósként.

    Tálalhatod grillezett zöldségek, húsok vagy teljes kiőrlésű kenyér mellé is.