A csicseriborsót alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy tálba. Ha konzerv csicseriborsót használsz, ügyelj arra, hogy ne maradjon benne felesleges só vagy cukor.
A friss csicseriborsóval hosszabb ideig kell főzni, ezért a konzerv csicseriborsó gyorsabb megoldás lehet.
A fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel, majd tedd a csicseriborsóhoz.
A fokhagyma mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, ha szeretnéd, hogy a hummus íze erősebb legyen.
Add hozzá a tahinit, citromlevet, extra szűz olívaolajat, sót és borsot. Ezután használj botmixert vagy élelmiszer-feldolgozót, hogy mindent sima, krémes állagúvá keverj.
Ha túl sűrűnek találod a hummuszt, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elérd a kívánt állagot.
Miután minden hozzávalót alaposan összekevertél, ízleld meg, és ha szükséges, adj még hozzá sót, borsot vagy citromlevet.
A hummusnak friss, enyhén savanykás ízűnek kell lennie, amit a citrom és a fokhagyma kiemel.
Tálald a hummuszt egy tálban, és locsold meg egy kis extra szűz olívaolajjal. Díszítheted egy kevés friss petrezselyemmel is.
Tálalás előtt egy kevés pirospaprikával is megszórhatod, hogy szép színt és extra ízt adjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.