Prebiotikus fokhagymás hummus tálalva, olívaolajjal meglocsolva

Prebiotikus fokhagymás hummus

A hummus a közel-keleti konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb étke. A csicseriborsó, amely alapanyaga, egy tápláló, fehérjében gazdag hüvelyes, amely ideális a vegetáriánus vagy vegán étrendekhez. Az extra szűz olívaolaj, a fokhagyma és a tahini (szezámmagpasta) krémes és gazdag ízt adnak a hummusznak. A prebiotikus fokhagymás hummus receptje különösen jótékony hatással van a bélflórára, mivel a csicseriborsó és a fokhagyma elősegítik a jó baktériumok növekedését. Tálald friss zöldségekkel, pitával vagy pirítóssal, és élvezd ezt az ínycsiklandó, egészséges finomságot!

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csicseriborsó
3 g Fokhagyma
3 ek. Tahini
2 ek. Friss citromlé
3 ek. Extra szűz olívaolaj
2 dl Víz
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót alaposan öblítsd le, majd tedd egy nagy tálba. Ha konzerv csicseriborsót használsz, ügyelj arra, hogy ne maradjon benne felesleges só vagy cukor.

    A friss csicseriborsóval hosszabb ideig kell főzni, ezért a konzerv csicseriborsó gyorsabb megoldás lehet.

    2

    A fokhagymát hámozd meg, és aprítsd fel, majd tedd a csicseriborsóhoz.

    A fokhagyma mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, ha szeretnéd, hogy a hummus íze erősebb legyen.

    3

    Add hozzá a tahinit, citromlevet, extra szűz olívaolajat, sót és borsot. Ezután használj botmixert vagy élelmiszer-feldolgozót, hogy mindent sima, krémes állagúvá keverj.

    Ha túl sűrűnek találod a hummuszt, adj hozzá egy kevés vizet, hogy elérd a kívánt állagot.

    4

    Miután minden hozzávalót alaposan összekevertél, ízleld meg, és ha szükséges, adj még hozzá sót, borsot vagy citromlevet.

    A hummusnak friss, enyhén savanykás ízűnek kell lennie, amit a citrom és a fokhagyma kiemel.

    5

    Tálald a hummuszt egy tálban, és locsold meg egy kis extra szűz olívaolajjal. Díszítheted egy kevés friss petrezselyemmel is.

    Tálalás előtt egy kevés pirospaprikával is megszórhatod, hogy szép színt és extra ízt adjon.