Színes zöldséges salsza tálban, pirított fokhagymával megszórva

Prebiotikus fokhagymás zöldséges salsza

A salsza eredetileg a közép-amerikai konyhák klasszikusa, ahol friss, nyers zöldségekből készülő keverékként szolgál köretként vagy mártogatósként. A modern változatokban egyre több egészségtudatos és prebiotikus összetevő jelenik meg – ilyen például az uborka, paradicsom, paprika és újhagyma, melyek kiváló rostforrások. A pirított fokhagyma különleges karaktert ad az ételnek, miközben könnyebben emészthető, mint a nyers változat. Ez a recept ideális választás nyári napokra, grillezésekhez, vagy egy könnyed vegetáriánus vacsorához. Tipp: ha extra frissességre vágysz, adj hozzá finomra vágott mentalevelet vagy koriandert is a petrezselyem mellett.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Paradicsom
1 db Uborka
1 db Sárga kaliforniai paprika
2 db Fokhagyma
2 db Újhagyma
1 ek. Petrezselyem
1 ek. Citromlé
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot, uborkát és paprikát mosd meg, majd vágd kis egyforma kockákra. Az újhagymát karikázd fel vékonyan.

    A hasonló méretű kockák esztétikusabbak, és egyenletesebben keverednek el a salátában.

    2

    A fokhagymagerezdeket szeleteld vékonyra, és száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára, majd hűtsd ki.

    A pirított fokhagyma ropogós és enyhébb ízű, mint a nyers – így kellemesebb lesz a salszában.

    3

    Egy tálban keverd össze a paradicsomot, uborkát, paprikát, újhagymát és az aprított petrezselymet.

    Az alapanyagokat mindig frissen készítsd elő, így ropogósak és ízletesek maradnak.

    4

    Külön tálkában keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd öntsd a zöldségekre. Óvatosan forgasd össze az egészet.

    Az öntetet közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg túl gyorsan.

    5

    A tálaláskor szórd meg a tetejét a ropogósra sült fokhagymával. Hidegen tálald, akár önmagában, akár sült ételek mellé.

    Kiváló frissítő köret grillezett zöldségekhez, halhoz vagy akár tortilla mellé is.