Színes zöldséges salsza tålban, pirított fokhagymåval megszórva

Prebiotikus fokhagymås zöldséges salsza

A salsza eredetileg a közĂ©p-amerikai konyhĂĄk klasszikusa, ahol friss, nyers zöldsĂ©gekbƑl kĂ©szĂŒlƑ keverĂ©kkĂ©nt szolgĂĄl köretkĂ©nt vagy mĂĄrtogatĂłskĂ©nt. A modern vĂĄltozatokban egyre több egĂ©szsĂ©gtudatos Ă©s prebiotikus összetevƑ jelenik meg – ilyen pĂ©ldĂĄul az uborka, paradicsom, paprika Ă©s Ășjhagyma, melyek kivĂĄlĂł rostforrĂĄsok. A pirĂ­tott fokhagyma kĂŒlönleges karaktert ad az Ă©telnek, miközben könnyebben emĂ©szthetƑ, mint a nyers vĂĄltozat. Ez a recept ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri napokra, grillezĂ©sekhez, vagy egy könnyed vegetĂĄriĂĄnus vacsorĂĄhoz. Tipp: ha extra frissessĂ©gre vĂĄgysz, adj hozzĂĄ finomra vĂĄgott mentalevelet vagy koriandert is a petrezselyem mellett.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Uborka
⭕ 1 db Sárga kaliforniai paprika
⭕ 2 db Fokhagyma
⭕ 2 db Újhagyma
⭕ 1 ek. Petrezselyem
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot, uborkĂĄt Ă©s paprikĂĄt mosd meg, majd vĂĄgd kis egyforma kockĂĄkra. Az ĂșjhagymĂĄt karikĂĄzd fel vĂ©konyan.

    A hasonló méretƱ kockåk esztétikusabbak, és egyenletesebben keverednek el a salåtåban.

    2

    A fokhagymagerezdeket szeleteld vĂ©konyra, Ă©s szĂĄraz serpenyƑben pirĂ­tsd aranybarnĂĄra, majd hƱtsd ki.

    A pirĂ­tott fokhagyma ropogĂłs Ă©s enyhĂ©bb Ă­zƱ, mint a nyers – Ă­gy kellemesebb lesz a salszĂĄban.

    3

    Egy tĂĄlban keverd össze a paradicsomot, uborkĂĄt, paprikĂĄt, ĂșjhagymĂĄt Ă©s az aprĂ­tott petrezselymet.

    Az alapanyagokat mindig frissen kĂ©szĂ­tsd elƑ, Ă­gy ropogĂłsak Ă©s Ă­zletesek maradnak.

    4

    KĂŒlön tĂĄlkĂĄban keverd össze az olĂ­vaolajat, citromlevet, sĂłt Ă©s borsot, majd öntsd a zöldsĂ©gekre. Óvatosan forgasd össze az egĂ©szet.

    Az öntetet közvetlenĂŒl tĂĄlalĂĄs elƑtt add hozzĂĄ, hogy a zöldsĂ©gek ne puhuljanak meg tĂșl gyorsan.

    5

    A tĂĄlalĂĄskor szĂłrd meg a tetejĂ©t a ropogĂłsra sĂŒlt fokhagymĂĄval. Hidegen tĂĄlald, akĂĄr önmagĂĄban, akĂĄr sĂŒlt Ă©telek mellĂ©.

    KivĂĄlĂł frissĂ­tƑ köret grillezett zöldsĂ©gekhez, halhoz vagy akĂĄr tortilla mellĂ© is.