A paradicsomot, uborkát és paprikát mosd meg, majd vágd kis egyforma kockákra. Az újhagymát karikázd fel vékonyan.
A hasonló méretű kockák esztétikusabbak, és egyenletesebben keverednek el a salátában.
A fokhagymagerezdeket szeleteld vékonyra, és száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára, majd hűtsd ki.
A pirított fokhagyma ropogós és enyhébb ízű, mint a nyers – így kellemesebb lesz a salszában.
Egy tálban keverd össze a paradicsomot, uborkát, paprikát, újhagymát és az aprított petrezselymet.
Az alapanyagokat mindig frissen készítsd elő, így ropogósak és ízletesek maradnak.
Külön tálkában keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, majd öntsd a zöldségekre. Óvatosan forgasd össze az egészet.
Az öntetet közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy a zöldségek ne puhuljanak meg túl gyorsan.
A tálaláskor szórd meg a tetejét a ropogósra sült fokhagymával. Hidegen tálald, akár önmagában, akár sült ételek mellé.
Kiváló frissítő köret grillezett zöldségekhez, halhoz vagy akár tortilla mellé is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.