Prebiotikus avokádókrém tálalva friss zöldfűszerekkel és krémes állagban

Prebiotikus fűszeres avokádókrém

Az avokádókrém világszerte ismert, de a prebiotikus változat élőkultúrás joghurttal és fűszerekkel még egészségesebb, és remekül illeszkedik a modern táplálkozásba. Eredetileg Közép-Amerikában vált ismertté a guacamole alapjaként, de ma már számtalan variációja létezik. Ahogy a friss avokádó krémes állagúvá válik a joghurttal keverve, a fokhagyma és római kömény illata elkezd terjengeni a konyhában – ez az ínycsiklandó krém tökéletes kiegészítője lehet egy könnyű vacsorának vagy snacknek. Technikai tanács: mindig érett, puha avokádót válassz, ha enyhén benyomható a héja, akkor tökéletes az állaga. Ez a recept ideális ropogós zöldségekhez, pirítóshoz vagy akár wrap töltelékeként is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Érett avokádó
1 ek. Citromlé
1 gerezd Fokhagyma
100 g Joghurt (natúr, élőkultúrás)
0.5 tk. Őrölt római kömény
0.5 tk.
0.25 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss petrezselyem vagy koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az érett avokádókat vágd félbe, magjukat távolítsd el, és egy kanál segítségével kanalazd ki a belsejüket egy tálba. Azonnal locsold meg a citromlével, hogy megőrizze friss színét.

    Ha az avokádó nem elég puha, tekerd be alufóliába és tedd 10 percre 100°C-os sütőbe, hogy megpuhuljon!

    2

    Reszeld finomra a fokhagymát, és add az avokádóhoz. Ezután add hozzá a joghurtot, olívaolajat, sót, borsot és őrölt római köményt.

    A joghurt lágyítja a krém textúráját, és prebiotikus hatást is biztosít a bélflóra támogatásához.

    3

    Botmixerrel vagy villával pürésítsd az összetevőket sima, krémes állagúra. Ha szükséges, ízesítsd utána sóval, citromlével.

    Ha darabosabban szereted, csak villával törd össze – így rusztikusabb állagot kapsz.

    4

    A kész krémet tálald egy kis tálban, majd szórd meg frissen aprított petrezselyemmel vagy korianderrel.

    Tálalás előtt tedd 10 percre a hűtőbe – az ízek így jobban összeérnek és frissítőbb lesz a fogyasztása.