Az érett avokádókat vágd félbe, magjukat távolítsd el, és egy kanál segítségével kanalazd ki a belsejüket egy tálba. Azonnal locsold meg a citromlével, hogy megőrizze friss színét.
Ha az avokádó nem elég puha, tekerd be alufóliába és tedd 10 percre 100°C-os sütőbe, hogy megpuhuljon!
Reszeld finomra a fokhagymát, és add az avokádóhoz. Ezután add hozzá a joghurtot, olívaolajat, sót, borsot és őrölt római köményt.
A joghurt lágyítja a krém textúráját, és prebiotikus hatást is biztosít a bélflóra támogatásához.
Botmixerrel vagy villával pürésítsd az összetevőket sima, krémes állagúra. Ha szükséges, ízesítsd utána sóval, citromlével.
Ha darabosabban szereted, csak villával törd össze – így rusztikusabb állagot kapsz.
A kész krémet tálald egy kis tálban, majd szórd meg frissen aprított petrezselyemmel vagy korianderrel.
Tálalás előtt tedd 10 percre a hűtőbe – az ízek így jobban összeérnek és frissítőbb lesz a fogyasztása.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.