Prebiotikus fűszeres céklás püré tálalva tökmaggal

Prebiotikus fűszeres céklás püré

A céklás püré egy tápláló és ízletes étel, amely a friss céklát és gazdag fűszereket ötvözi. Az étel nemcsak finom, hanem a prebiotikus hatása miatt jótékony hatással van az emésztésre is. A céklás püré a zöldséges ételek kedvelőinek tökéletes választás, és könnyen variálható különféle fűszerekkel. A fűszeres változat a kömény és koriander használatával egy különleges és autentikus ízélményt kínál, amely egyesíti az egészséget és a finomságot.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Cékla
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander por
1 ek. Friss citromlé
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
30 g Tökmag
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőjön.

    A cékla gyorsabb megfőzéséhez kisebb darabokra vágd, így rövidebb idő alatt elkészül.

    2

    Főzd a céklát egy lábasban annyi vízben, hogy ellepje, és főzd 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.

    A cékla főzését a víz mennyiségével szabályozhatod; ha szükséges, adj hozzá több vizet a főzés alatt.

    3

    Amikor a cékla megpuhult, szűrd le, és tedd félre egy kicsit hűlni.

    A céklát hagyd hűlni, hogy könnyebben pürésíthető legyen, és jobban megőrizze szép színét.

    4

    A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben hevíts olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy-két percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.

    5

    Add hozzá a főtt céklát a fokhagymához, majd keverd hozzá a köményt, koriander port, sót és fekete borsot. Öntsd hozzá a citromlevet, és pürésítsd egy botmixerrel.

    A fűszerek keverékét ízlés szerint módosíthatod, ha egy-egy fűszer dominánsabb ízét szeretnéd kiemelni.

    6

    A pürét tálald friss tökmaggal megszórva. Ha szükséges, egy kis vízzel hígíthatod a pürét, hogy simább állagot érj el.

    A tökmag ad egy extra ropogós textúrát, amely jól ellensúlyozza a selymes pürét.