A céklát hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra, hogy gyorsabban megfőjön.
A cékla gyorsabb megfőzéséhez kisebb darabokra vágd, így rövidebb idő alatt elkészül.
Főzd a céklát egy lábasban annyi vízben, hogy ellepje, és főzd 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul.
A cékla főzését a víz mennyiségével szabályozhatod; ha szükséges, adj hozzá több vizet a főzés alatt.
Amikor a cékla megpuhult, szűrd le, és tedd félre egy kicsit hűlni.
A céklát hagyd hűlni, hogy könnyebben pürésíthető legyen, és jobban megőrizze szép színét.
A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben hevíts olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd egy-két percig, amíg illatos lesz.
A fokhagyma pirításakor ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert keserűvé válhat.
Add hozzá a főtt céklát a fokhagymához, majd keverd hozzá a köményt, koriander port, sót és fekete borsot. Öntsd hozzá a citromlevet, és pürésítsd egy botmixerrel.
A fűszerek keverékét ízlés szerint módosíthatod, ha egy-egy fűszer dominánsabb ízét szeretnéd kiemelni.
A pürét tálald friss tökmaggal megszórva. Ha szükséges, egy kis vízzel hígíthatod a pürét, hogy simább állagot érj el.
A tökmag ad egy extra ropogós textúrát, amely jól ellensúlyozza a selymes pürét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.