A kölest alaposan mosd át folyó víz alatt, majd főzd meg kétszeres mennyiségű vízben körülbelül 15 perc alatt, amíg megpuhul és felszívja az összes vizet.
A főtt kölest fedő alatt hagyd pihenni 5 percig, így pergősebb lesz a salátában.
Amíg a köles fő, az uborkát és a paradicsomot kockázd fel apróra, a vöröshagymát vágd finomra.
Ha érzékeny vagy a hagymára, áztasd pár percre hideg vízbe, hogy enyhüljön az íze.
A főtt kölest hagyd kihűlni, majd tedd egy nagy tálba. Add hozzá az aprított zöldségeket, citromlevet, olívaolajat, fűszereket és az aprított petrezselymet.
A saláta íze akkor a legjobb, ha legalább 30 percet áll a hűtőben tálalás előtt.
Keverd alaposan össze az összetevőket, majd kóstold meg, és ha szükséges, ízesítsd még egy kevés citromlével vagy sóval.
Ha intenzívebb ízeket szeretnél, tegyél hozzá frissen reszelt fokhagymát vagy egy kevés cayenne borsot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.