A quinoát öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a saponint, ami kesernyés ízt adhat neki. Ezután tedd egy lábasba, öntsd rá a vizet, és főzd 12-15 percig, amíg megpuhul.
A quinoa akkor lesz kész, ha a szemek kinyílnak és felszívják a vizet. Ha marad víz, szűrd le.
A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, a sárgarépát reszeld le, és a zöldbabot vágd apróra.
A zöldbabot előtte blansírozd pár percig forró vízben, hogy megőrizze szép zöld színét és ropogós állagát.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a reszelt sárgarépát. Pirítsd 3-4 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A póréhagymát lassú tűzön pirítsd, hogy édeskés, karamellizált ízt kapjon.
Add hozzá a zöldbabot, majd fűszerezd köménnyel, kurkumával, sóval és borssal. Pirítsd további 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A kurkuma és kömény egy-egy csipetje igazán gazdag, fűszeres ízt ad a salátának.
Amikor a quinoa elkészült, keverd össze a zöldségekkel, és hagyd egy kicsit lehűlni.
A quinoa hűtésével friss, kellemesebb textúrájú lesz, és az ízek jobban összeérnek.
Tálald a salátát friss korianderrel megszórva, és ha szeretnéd, egy kevés extra olívaolajat is locsolhatsz rá.
A koriander frissessége és enyhe citrusos íze jól kiegészíti a saláta gazdag fűszerességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.