Prebiotikus fűszeres quinoa saláta friss korianderrel és zöldségekkel tálalva

Prebiotikus fűszeres quinoa saláta

A quinoa saláta alapja a quinoa, amely egy gluténmentes, magas fehérjetartalmú gabona, amely tökéletesen illik a prebiotikus táplálkozásba. A fűszeres quinoa saláta egy friss és tápláló étel, amelyet különböző zöldségekkel, mint sárgarépa és zöldbab, valamint gazdag fűszerekkel készíthetünk el. Ez a saláta különösen jót tesz a bélflórának, mivel prebiotikus rostokat tartalmaz. A saláta friss korianderrel díszítve tökéletes választás egy könnyű, egészséges étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Quinoa
500 ml Víz
2 gerezd Fokhagyma
1 db Póréhagyma
2 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
1 tk. Kurkuma
1 tk. Kömény
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
2 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A quinoát öblítsd le hideg vízzel, hogy eltávolítsd a saponint, ami kesernyés ízt adhat neki. Ezután tedd egy lábasba, öntsd rá a vizet, és főzd 12-15 percig, amíg megpuhul.

    A quinoa akkor lesz kész, ha a szemek kinyílnak és felszívják a vizet. Ha marad víz, szűrd le.

    2

    A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, a sárgarépát reszeld le, és a zöldbabot vágd apróra.

    A zöldbabot előtte blansírozd pár percig forró vízben, hogy megőrizze szép zöld színét és ropogós állagát.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a reszelt sárgarépát. Pirítsd 3-4 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A póréhagymát lassú tűzön pirítsd, hogy édeskés, karamellizált ízt kapjon.

    4

    Add hozzá a zöldbabot, majd fűszerezd köménnyel, kurkumával, sóval és borssal. Pirítsd további 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kurkuma és kömény egy-egy csipetje igazán gazdag, fűszeres ízt ad a salátának.

    5

    Amikor a quinoa elkészült, keverd össze a zöldségekkel, és hagyd egy kicsit lehűlni.

    A quinoa hűtésével friss, kellemesebb textúrájú lesz, és az ízek jobban összeérnek.

    6

    Tálald a salátát friss korianderrel megszórva, és ha szeretnéd, egy kevés extra olívaolajat is locsolhatsz rá.

    A koriander frissessége és enyhe citrusos íze jól kiegészíti a saláta gazdag fűszerességét.