A hagymákat megtisztítjuk: a vöröshagymát finomra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát áttörjük. A sárgarépát megpucoljuk, felkarikázzuk.
A vöröshagymát előbb vágd félbe, majd a gyökér felől szeletelve gyorsabban aprítható.
Egy nagy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és közepes lángon megdinszteljük a vöröshagymát és póréhagymát 4-5 perc alatt, majd hozzáadjuk a fokhagymát is.
A fokhagymát csak azután add hozzá, ha a többi hagyma már üveges – így nem ég meg!
Rádobjuk a répát, rövid ideig pirítjuk, majd hozzákeverjük a fűszerpaprikát és köményt. Azonnal felöntjük vízzel, hozzáadjuk a paradicsompürét, sót és borsot.
A fűszerpaprikát ne pirítsd sokáig zsiradékon, mert megkeseredik – rögtön utána jöjjön a víz!
Lefedve 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk az előfőzött csicseriborsót. További 15 percig főzzük, míg a répa megpuhul és a pörkölt szaftos lesz.
Ha túl sűrű, adj hozzá kevés forró vizet – a cél egy selymes, közepesen sűrű szaft.
Tálalás előtt pihentetjük 5 percig lefedve, hogy az ízek összeérjenek. Friss petrezselyemmel vagy teljes kiőrlésű kenyérrel kínáljuk.
A pihentetés során a csicseriborsó jobban átveszi a fűszerek aromáját – ne hagyd ki ezt a lépést!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.