Prebiotikus házi póréhagyma chutney friss korianderrel tálalva

Prebiotikus házi póréhagyma chutney

A póréhagyma chutney a hagyományos indiai konyha egyik ínycsiklandó kiegészítője, amely a fűszeres ételek mellé tökéletes kísérő. Az almás, gyömbéres ízek és a póréhagyma lágy textúrája remekül illeszkednek egymáshoz. A házi készítésű verzió a prebiotikus hatásnak köszönhetően még egészségesebb, mivel a benne lévő póréhagyma és gyömbér támogatja az emésztést. Ezt az ételt könnyen el lehet készíteni előre, és hűtőben hosszabb ideig tárolható, így mindig van kéznél egy ínycsiklandó kísérő étel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
3 ek. Almaecet
1 cm Friss gyömbér
2 gerezd Friss fokhagyma
2 ek. Barna cukor
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd fel vékony karikákra. A gyömbért és fokhagymát hámozd meg, és reszeld le.

    A póréhagymát ne vágd túl vastagra, hogy könnyen párolódjon és jól keveredjen a chutney-ban.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a felaprított póréhagymát, gyömbért és fokhagymát. Pirítsd őket közepes lángon, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    Ügyelj arra, hogy a póréhagyma ne égjen meg, mivel az keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a barna cukrot, sót, borsot és almaecetet. Keverd össze, majd hagyd főni alacsony lángon 20-30 percig, amíg a chutney sűrűsödik.

    A chutney fokozatosan besűrűsödik, ezért időnként kevergesd, hogy ne ragadjon le az alja.

    4

    Miután elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss íze nagyszerű kiegészítője a chutney-nak, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.