A póréhagymát vágd fel vékony karikákra. A gyömbért és fokhagymát hámozd meg, és reszeld le.
A póréhagymát ne vágd túl vastagra, hogy könnyen párolódjon és jól keveredjen a chutney-ban.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a felaprított póréhagymát, gyömbért és fokhagymát. Pirítsd őket közepes lángon, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
Ügyelj arra, hogy a póréhagyma ne égjen meg, mivel az keserű ízt adhat.
Add hozzá a barna cukrot, sót, borsot és almaecetet. Keverd össze, majd hagyd főni alacsony lángon 20-30 percig, amíg a chutney sűrűsödik.
A chutney fokozatosan besűrűsödik, ezért időnként kevergesd, hogy ne ragadjon le az alja.
Miután elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd hűlni. Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.
A koriander friss íze nagyszerű kiegészítője a chutney-nak, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.