A lenmagot keverd el a vízzel, és hagyd állni 10 percig, hogy zselés állagú legyen – ez fogja összefogni a burgert tojás helyett.
Ha sietsz, használj forró vizet, így gyorsabban megduzzad a lenmag.
A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel finomra, majd kevés olajon dinszteld puhára egy serpenyőben.
Ügyelj rá, hogy ne piruljon túl – csak üvegesre párold, így édeskésebb ízt kapsz.
Tedd egy tálba a főtt csicseriborsót, és krumplinyomóval vagy villával törd durvára, hogy még maradjanak benne kisebb darabok.
Ha száraznak tűnik, adj hozzá egy kis extra olívaolajat a keverékhez.
Add hozzá a reszelt répát, dinsztelt hagymát, fokhagymát, zabpelyhet, fűszereket és a beáztatott lenmagot. Keverd alaposan össze, majd hagyd állni 10 percet, hogy a zab megszívja magát.
A keveréket kézzel is gyúrhatod, így jobban érezhető, ha még szükséges bele valamelyik összetevőből.
Formázz belőle 4 egyforma pogácsát, majd forró serpenyőben, kevés olajon süsd őket oldalanként kb. 4-5 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Sütés előtt kicsit lapítsd el a pogácsákat, így egyenletesebben átsülnek.
Tálald teljes kiőrlésű zsemlében friss zöldségekkel – például salátával, uborkával és paradicsommal. Ha szeretnéd, joghurtos avokádókrémmel is megkenheted.
A bucit előtte pirítsd meg serpenyőben vagy grillen, hogy ropogósabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.