Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral.
A tepsit érdemes alaposan kibélelni, hogy a sütemény ne ragadjon le.
A quinoát főzd meg az utasításoknak megfelelően, majd hagyd kihűlni.
A quinoa elkészítése előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a keserű ízét, ami a külső rétegében található.
Egy nagy tálban keverd össze a kókuszreszeléket, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot és a cukrot.
A száraz hozzávalók alapos összekeverése segít, hogy a tészta egyenletes legyen.
Add hozzá a tojásokat, a kókuszolajat és a tejet, majd jól keverd össze.
A kókuszolajat olvaszd fel, ha szilárd állagú, hogy könnyen eloszoljon a tésztában.
Miután a tészta összekeveredett, add hozzá a kihűlt quinoát, és alaposan dolgozd bele.
A quinoa hozzáadásával a sütemény nemcsak finom, hanem tápláló is lesz, mivel a quinoa prebiotikus rostokat tartalmaz.
Öntsd a tésztát a tepsibe, és süsd 30-35 percig, amíg a sütemény aranybarnára sül és egy fogpiszkálóval ellenőrizve már nem ragad rá tészta.
Minden sütő más, így a sütési idő változhat, figyeld a süteményt 30 perc után!
A süteményt hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.
A kókuszos quinoa sütemény akkor a legfinomabb, ha frissen sült, de másnap is ízletes marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.