Prebiotikus kókuszos quinoa sütemény szeletek, finom, aranybarna tésztával

Prebiotikus kókuszos quinoa sütemény

A quinoa, mint prebiotikus alapanyag, egyre népszerűbb a modern étkezésekben, mivel segít a bélflóra egyensúlyának fenntartásában. Ez a kókuszos quinoa sütemény tökéletes példája annak, hogyan készíthetünk ínycsiklandó desszertet anélkül, hogy lemondanánk az egészséges táplálkozásról. A kókuszreszelék egyedülálló ízt ad a süteménynek, miközben a quinoa nemcsak finom, hanem tápanyagokban is gazdag, így a sütemény nemcsak egy finom édesség, hanem egy egészséges alternatíva is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Quinoa
100 g Kókuszreszelék
50 g Cukor
1 ek. Sütőpor
2 db Tojás
50 g Kókuszolaj
1 cs. Vaníliás cukor
100 ml Tej
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral.

    A tepsit érdemes alaposan kibélelni, hogy a sütemény ne ragadjon le.

    2

    A quinoát főzd meg az utasításoknak megfelelően, majd hagyd kihűlni.

    A quinoa elkészítése előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a keserű ízét, ami a külső rétegében található.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a kókuszreszeléket, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot és a cukrot.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése segít, hogy a tészta egyenletes legyen.

    4

    Add hozzá a tojásokat, a kókuszolajat és a tejet, majd jól keverd össze.

    A kókuszolajat olvaszd fel, ha szilárd állagú, hogy könnyen eloszoljon a tésztában.

    5

    Miután a tészta összekeveredett, add hozzá a kihűlt quinoát, és alaposan dolgozd bele.

    A quinoa hozzáadásával a sütemény nemcsak finom, hanem tápláló is lesz, mivel a quinoa prebiotikus rostokat tartalmaz.

    6

    Öntsd a tésztát a tepsibe, és süsd 30-35 percig, amíg a sütemény aranybarnára sül és egy fogpiszkálóval ellenőrizve már nem ragad rá tészta.

    Minden sütő más, így a sütési idő változhat, figyeld a süteményt 30 perc után!

    7

    A süteményt hagyd kihűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    A kókuszos quinoa sütemény akkor a legfinomabb, ha frissen sült, de másnap is ízletes marad.