A főtt céklát hámozd meg, majd vágd kis kockákra vagy vékony szeletekre. A póréhagymát karikázd fel vékonyan.
Ha hámozatlan céklát használsz, főzd héjában, majd lehűtve a héja könnyedén lehúzható kézzel is.
A diót pirítsd meg száraz serpenyőben 2-3 perc alatt, amíg enyhén illatos és aranybarna lesz.
A pirított dió intenzívebb ízt ad, de ügyelj rá, hogy ne égesd meg, mert keserű lesz.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot, hogy öntetet készíts.
Ha szeretnéd pikánsabbá tenni, adj az öntethez egy csipet mustárt is.
Egy nagy tálban keverd össze a céklát, póréhagymát, pirított diót és az apróra vágott petrezselymet. Öntsd rá az öntetet, majd óvatosan forgasd össze.
Használj kanalat és spatulát a forgatáshoz, hogy ne törjenek a cékladarabok.
Tálalás előtt pihentesd a hűtőben legalább 15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A saláta hidegen a legízletesebb – előző nap is elkészíthető, így még jobban összeérnek az ízek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.