A teljes kiőrlésű tésztát főzd meg sós, lobogó vízben a csomagoláson megadott idő szerint, majd szűrd le, de a főzővízből tegyél félre egy keveset.
A félretett főzővíz segít krémesebbé tenni a szószt anélkül, hogy túlságosan híg lenne.
A póréhagymát alaposan mosd meg, vágd vékony karikákra. A fokhagymát aprítsd finomra.
A póréhagyma zöld része is felhasználható, ha friss – ne dobd ki, apróra vágva jó ízt ad.
Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és fokhagymát. Párold közepes lángon 6-8 percig, amíg megpuhul, de ne piruljon meg.
Ha túl száraznak érzed, adj hozzá 1-2 evőkanál vizet, hogy ne kapjon oda.
Vedd le a serpenyőt a tűzről, majd keverd hozzá a natúr joghurtot. Ízesítsd sóval és borssal, majd tedd vissza alacsony lángra, de ne forrald.
A joghurtot ne forrald fel, különben könnyen kicsapódhat – csak melegítsd át.
Add hozzá a főtt tésztát a szószhoz, keverd össze alaposan. Ha szükséges, egy kevés főzővízzel lazítsd a krémet.
Használj spatulát vagy fogót, hogy a tészta mindenhol jól bevonódjon a szósszal.
Tálaláskor szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Azonnal fogyaszd melegen.
Tálalás előtt pár csepp extra citromlé üdébbé teszi az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.