Krémes póréhagymás tészta natúr joghurttal tálalva friss petrezselyemmel

Prebiotikus póréhagyma-krémes tészta

A póréhagyma-krémes tészták a francia és olasz konyha metszetén mozognak, ahol a hagymafélék gyakran játszanak főszerepet a könnyű, mégis ízgazdag ételekben. A prebiotikus változatban a tejszínt joghurtra cseréljük, így nemcsak egészségesebb, de jótékony hatással van az emésztésre is. Ahogy a póréhagyma finoman megpuhul az olívaolajon, majd összetalálkozik a natúr joghurttal, egy lágy, harmonikus szósz születik, ami tökéletesen bevonja a tésztát. Az élénkzöld petrezselyem frissességet hoz az összképbe. Technikai tanács: a joghurtos szósz elkészítésekor mindig ügyelj a hőmérsékletre – ha túlmelegíted, könnyen kicsapódhat. Ez a recept ideális gyors hétköznapi vacsorára, de akár előételként is tálalható egy ünnepi menüsorban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
660 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Teljes kiőrlésű tészta
200 g Póréhagyma
150 g Natúr joghurt (élőkultúrás)
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A teljes kiőrlésű tésztát főzd meg sós, lobogó vízben a csomagoláson megadott idő szerint, majd szűrd le, de a főzővízből tegyél félre egy keveset.

    A félretett főzővíz segít krémesebbé tenni a szószt anélkül, hogy túlságosan híg lenne.

    2

    A póréhagymát alaposan mosd meg, vágd vékony karikákra. A fokhagymát aprítsd finomra.

    A póréhagyma zöld része is felhasználható, ha friss – ne dobd ki, apróra vágva jó ízt ad.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és fokhagymát. Párold közepes lángon 6-8 percig, amíg megpuhul, de ne piruljon meg.

    Ha túl száraznak érzed, adj hozzá 1-2 evőkanál vizet, hogy ne kapjon oda.

    4

    Vedd le a serpenyőt a tűzről, majd keverd hozzá a natúr joghurtot. Ízesítsd sóval és borssal, majd tedd vissza alacsony lángra, de ne forrald.

    A joghurtot ne forrald fel, különben könnyen kicsapódhat – csak melegítsd át.

    5

    Add hozzá a főtt tésztát a szószhoz, keverd össze alaposan. Ha szükséges, egy kevés főzővízzel lazítsd a krémet.

    Használj spatulát vagy fogót, hogy a tészta mindenhol jól bevonódjon a szósszal.

    6

    Tálaláskor szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Azonnal fogyaszd melegen.

    Tálalás előtt pár csepp extra citromlé üdébbé teszi az ízeket.