A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd fel finomra, és párold meg egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten, hogy megpuhuljon.
A póréhagyma párolásakor érdemes figyelni, hogy ne égjen meg. A cél, hogy lágy, édesebb ízt kapjon.
Az étcsokoládét darabold fel, és tedd egy hőálló tálba. Olvaszd fel gőz felett vagy mikrohullámú sütőben.
A csokoládét alacsony hőmérsékleten olvaszd, hogy ne égjen meg, és megőrizze a sima textúráját.
A tej és tejszín keverékét egy kis lábasban melegítsd fel, majd add hozzá a vaníliás cukrot és a csipet sót.
A vaníliás cukor kiemeli a csokoládé ízét, a só pedig segít kiegyensúlyozni az édességet.
A felolvasztott csokoládét keverd össze a tejes-krémes keverékkel, majd add hozzá a párolt póréhagymát.
A póréhagyma enyhén édeskés ízt ad a desszertnek, ami különlegesebbé teszi a csokoládét.
Jól keverd el a masszát, hogy egy homogén, sima krémet kapj.
Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígíthatod, hogy könnyebben keveredjen.
Tedd a kész keveréket egy formába, és hűtsd le a hűtőben legalább 2 órán keresztül, amíg megdermed.
A desszert akkor lesz a legfinomabb, ha a póréhagyma és a csokoládé ízei jól összeérnek.
Tálalás előtt szórd meg törött dióval, ha szeretnél egy kis extra textúrát és ízt adni a desszertnek.
A dió egy kis ropogósságot ad, ami jól illik a krémes csokoládéhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.