Prebiotikus póréhagymás-étcsokoládé desszert, selymes csokoládé krém póréhagymával és dióval megszórva

Prebiotikus póréhagymás-étcsokoládé desszert

A póréhagymás csokoládé desszert egy különleges japán ihletésű recept, amely a prebiotikus ételek világát ötvözi a csokoládé édességével. A póréhagyma titkos hozzávalóként édes és gazdag ízt ad a desszertnek, míg az étcsokoládé mély, gazdag ízvilágot hoz. A dió hozzáadása egy finom textúrájú ropogósságot ad, és még különlegesebbé teszi ezt az egyedülálló desszertet.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 2 óra
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 szál Póréhagyma
150 g Étcsokoládé
50 g Cukor
100 ml Tej
100 ml Tejszín
1 cs. Vaníliás cukor
1 csipet
1 ek. Tört dió (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd fel finomra, és párold meg egy serpenyőben alacsony hőmérsékleten, hogy megpuhuljon.

    A póréhagyma párolásakor érdemes figyelni, hogy ne égjen meg. A cél, hogy lágy, édesebb ízt kapjon.

    2

    Az étcsokoládét darabold fel, és tedd egy hőálló tálba. Olvaszd fel gőz felett vagy mikrohullámú sütőben.

    A csokoládét alacsony hőmérsékleten olvaszd, hogy ne égjen meg, és megőrizze a sima textúráját.

    3

    A tej és tejszín keverékét egy kis lábasban melegítsd fel, majd add hozzá a vaníliás cukrot és a csipet sót.

    A vaníliás cukor kiemeli a csokoládé ízét, a só pedig segít kiegyensúlyozni az édességet.

    4

    A felolvasztott csokoládét keverd össze a tejes-krémes keverékkel, majd add hozzá a párolt póréhagymát.

    A póréhagyma enyhén édeskés ízt ad a desszertnek, ami különlegesebbé teszi a csokoládét.

    5

    Jól keverd el a masszát, hogy egy homogén, sima krémet kapj.

    Ha túl sűrű lenne, egy kevés tejjel hígíthatod, hogy könnyebben keveredjen.

    6

    Tedd a kész keveréket egy formába, és hűtsd le a hűtőben legalább 2 órán keresztül, amíg megdermed.

    A desszert akkor lesz a legfinomabb, ha a póréhagyma és a csokoládé ízei jól összeérnek.

    7

    Tálalás előtt szórd meg törött dióval, ha szeretnél egy kis extra textúrát és ízt adni a desszertnek.

    A dió egy kis ropogósságot ad, ami jól illik a krémes csokoládéhoz.