Prebiotikus póréhagymás hummus, friss zöldségekkel

Prebiotikus póréhagymás hummus

A hummus egy hagyományos közel-keleti étel, amely csicseriborsóból készül. Az étel népszerűsége az elmúlt évtizedekben az egész világon növekedett, és számos variációja létezik. A póréhagymás hummus egy új, egészséges változata a klasszikus receptnek, amely gazdag prebiotikumokban, köszönhetően a póréhagymának, amely segíti a bélflóra egészségét. A póréhagyma enyhe édes íze tökéletesen illik a hummus krémes textúrájához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Póréhagyma
400 g Csicseriborsó konzerv
3 ek. Tahini (szezámkrém)
2 ek. Citromlé
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, és vágd apró karikákra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és párold meg benne a póréhagymát közepes lángon körülbelül 5-7 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.

    A póréhagyma karamellizálása fokozza az ízeket, és édesebb ízt ad a hummusznak. Ne hagyd, hogy túlzottan megégjen!

    2

    A csicseriborsót szűrd le, és alaposan öblítsd át. Ha szeretnéd simább állagú hummust, a héját is eltávolíthatod a csicseriborsónak, de ez nem kötelező.

    A csicseriborsó héjának eltávolítása finomabb, krémesebb textúrát ad a hummusznak.

    3

    A póréhagymát vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Egy konyhai robotgépben vagy turmixgépben keverd össze a csicseriborsót, a póréhagymát, tahinit, fokhagymát, citromlevet, sót, borsot és a vizet.

    Ha túl sűrűnek találod a hummust, adj hozzá még egy kis vizet vagy olívaolajat, hogy simább legyen.

    4

    Keverd addig, amíg teljesen sima, krémes állagot nem kapsz. Ha szükséges, ízesítheted még egy kis sóval és citromlével, hogy elérd a kívánt ízt.

    A hummuszt mindig ízesítsd kóstolás közben, mert a csicseriborsó és póréhagyma mennyiségétől függően több sóra vagy citromra is szükség lehet.

    5

    Tálald a kész hummuszt egy tálban, és locsold meg egy kis olívaolajjal. Friss zöldségekkel, pita kenyérrel vagy más ropogós falatokkal kínálhatod.

    A hummuszt friss korianderrel, paprikával vagy egy kevés pörkölt szezámmaggal is díszítheted, hogy még finomabb legyen!