Prebiotikus póréhagymás-kókuszos rakott étel friss petrezselyemmel tálalva

Prebiotikus póréhagymás-kókuszos rakott étel

A póréhagymás-kókuszos rakott étel a vegetáriánus ételek közé tartozik, és számos prebiotikus előnnyel rendelkezik, mivel a póréhagyma és a kukoricadara nagyszerű rostforrások. Az étel rendkívül tápláló és gazdag ízekben. Az egyes összetevők, mint a kókuszkrém és a tejföl, finoman kiegészítik egymást, hogy a rakott étel krémes és ínycsiklandó legyen. A friss petrezselyem frissítő ízt ad, és szép színt visz a tálalásba. Mivel prebiotikus hatással bír, elősegíti a bélflóra egészségét. Ez az étel tökéletes választás a vegetáriánus étrendben élők számára, és akár egy könnyed ebédre is ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Póréhagyma
200 ml Kókuszkrém
3 ek. Kókuszreszelék
150 g Kukoricadara
100 g Tejföl
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, majd vágd karikákra. A fokhagymát zúzd össze.

    A póréhagyma vágásakor ügyelj rá, hogy a külső rétegeket ne hagyd rajta, mert azok keserűbbek lehetnek.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a zúzott fokhagymát. Pirítsd 5 percig, amíg a póréhagyma megpuhul.

    Ha a póréhagymát túl sokáig pirítod, túl puhára eshet, ezért csak addig süsd, amíg enyhén megpuhul, de nem túl lágy.

    3

    A kukoricadarát egy külön edényben főzd meg a csomagoláson lévő utasítások szerint, majd keverd össze a tejföllel és a kókuszkrémmel.

    A kukoricadara ízletesebb lesz, ha a főzéshez egy kevés kókusztejet is hozzáadsz.

    4

    Keverd össze a kókuszreszeléket, a pirított póréhagymát, és a főtt kukoricadarát egy tálban. Sózd, borsozd ízlés szerint.

    Ne használd túl sok sót, mivel a kókuszkrém és a tejföl is ad egy kis krémességet az ételnek.

    5

    A keveréket öntsd egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe. Tedd előmelegített 180°C-os sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje enyhén megpirul.

    Ha szeretnéd a tetejét ropogósra sütni, az utolsó 5 percben emeld meg a sütő hőmérsékletét 200°C-ra.

    6

    A sütés után szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.

    A petrezselyem frissessége frissítő ízt ad a rakott ételnek, érdemes bőségesen szórni belőle.