A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, majd vágd karikákra. A fokhagymát zúzd össze.
A póréhagyma vágásakor ügyelj rá, hogy a külső rétegeket ne hagyd rajta, mert azok keserűbbek lehetnek.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a zúzott fokhagymát. Pirítsd 5 percig, amíg a póréhagyma megpuhul.
Ha a póréhagymát túl sokáig pirítod, túl puhára eshet, ezért csak addig süsd, amíg enyhén megpuhul, de nem túl lágy.
A kukoricadarát egy külön edényben főzd meg a csomagoláson lévő utasítások szerint, majd keverd össze a tejföllel és a kókuszkrémmel.
A kukoricadara ízletesebb lesz, ha a főzéshez egy kevés kókusztejet is hozzáadsz.
Keverd össze a kókuszreszeléket, a pirított póréhagymát, és a főtt kukoricadarát egy tálban. Sózd, borsozd ízlés szerint.
Ne használd túl sok sót, mivel a kókuszkrém és a tejföl is ad egy kis krémességet az ételnek.
A keveréket öntsd egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tűzálló edénybe. Tedd előmelegített 180°C-os sütőbe, és süsd 25-30 percig, amíg a teteje enyhén megpirul.
Ha szeretnéd a tetejét ropogósra sütni, az utolsó 5 percben emeld meg a sütő hőmérsékletét 200°C-ra.
A sütés után szórd meg friss petrezselyemmel, és tálald melegen.
A petrezselyem frissessége frissítő ízt ad a rakott ételnek, érdemes bőségesen szórni belőle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.