Prebiotikus póréhagymás-krémes túrós szendvics friss petrezselyemmel

Prebiotikus póréhagymás-krémes túrós szendvics

A póréhagymás túrós szendvics egy klasszikus magyar étel, amely könnyen elkészíthető, de ínycsiklandó és tápláló. A póréhagyma gazdag prebiotikumokban, amelyek segítik az emésztést, így ez a szendvics nemcsak finom, hanem egészséges is. A túró krémes állaga remekül illik a póréhagyma enyhe édes ízéhez. A teljes kiőrlésű kenyér a legjobb alap, mivel gazdag rostokban, amelyek hozzájárulnak az emésztési egészséghez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Póréhagyma
200 g Krémes túró
4 szelet Teljes kiőrlésű kenyér
1 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Citromlé
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd vékony karikákra. A fokhagymát zúzd össze.

    A póréhagyma fehér részét használd, mivel az a legfinomabb és legízletesebb.

    2

    A póréhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, egy kanál olívaolajjal párold meg 5-7 percig, amíg megpuhul.

    Ha a póréhagymák hamarabb megpuhultak, csökkentsd a lángot, hogy ne égjenek meg.

    3

    A túrót egy tálban keverd el a zúzott fokhagymával, citromlével, sóval és borssal.

    A túrót ha túlságosan sűrűnek találod, egy kis vízzel vagy tejföllel könnyítheted.

    4

    A kész póréhagymát add hozzá a túróhoz, és alaposan keverd össze.

    A túró és póréhagyma keveréke különleges, krémes textúrát ad a szendvicsnek.

    5

    A teljes kiőrlésű kenyeret pirítsd meg enyhén, majd tedd rá a túrós-póréhagymás keveréket.

    A pirított kenyér a legjobb, mert ropogós lesz, és jól passzol a krémes töltelékhez.

    6

    Tálald a szendvicset friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem friss íze remekül kiemeli a póréhagyma és túró gazdag ízét.