A póréhagymát vágd fél karikákra, a lilahagymát és a fokhagymát apróra, a paprikát pedig csíkokra szeleteld fel. A paradicsomot is vágd kockákra.
A póréhagymát mindig alaposan öblítsd le, mert sokszor homok szokott lenni a rétegei között.
Olívaolajon kezdd el pirítani a póréhagymát és a lilahagymát egy nagy serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát, és folytasd a pirítást 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymákat alacsonyabb hőfokon pirítsd, hogy ne égjenek meg, hanem szépen karamellizálódjanak.
Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal és köménnyel. Keverd jól össze, és főzd 5 percig, amíg a paradicsom egy kicsit levet enged.
A paprika és paradicsom keverékét ne főzd túl, mert elveszíti frissességét és ízét.
Öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet, és hagyd forrni 10-15 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a pörkölt ne legyen túl sűrű.
A végén öntsd bele a tejszínt, és keverd simára. Főzd további 5 percig, amíg krémes állagot kap.
A tejszín hozzáadása előtt vegyél le egy kis levet, hogy könnyen be tudd keverni.
Szórd meg friss tárkonylevelekkel, és tálald friss kenyérrel vagy főtt rizs kíséretében.
A tárkony friss ízt ad a pörköltnek, és kiemeli a zöldségek természetes ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.