Prebiotikus póréhagymás-lilahagymás pörkölt gazdag zöldségekkel és tejszínnel

Prebiotikus póréhagymás-lilahagymás pörkölt

A póréhagyma és a lilahagyma egyre népszerűbbek a modern konyhákban, mivel gazdag prebiotikus rostokban, amelyek segítik az emésztést. Ez a pörkölt recept egy ínycsiklandó, krémes étel, amely nemcsak finom, hanem egészséges is. A póréhagyma jellegzetes, enyhén édeskés ízét a lilahagyma és a tejszín tökéletesen kiegyensúlyozza. Az étel története a magyar hagyományos pörköltek világából ered, de a modern változatokban a póréhagyma és más zöldségek adják a friss ízeket. Az étel különösen a hideg hónapokban ideális, amikor egy tápláló és meleg ételre vágyunk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
2 db Lilahagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Fekete bors
1 tk. Kömény
500 ml Zöldségleves alaplé
1 ek. Tárkony
100 ml Tejszín

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd fél karikákra, a lilahagymát és a fokhagymát apróra, a paprikát pedig csíkokra szeleteld fel. A paradicsomot is vágd kockákra.

    A póréhagymát mindig alaposan öblítsd le, mert sokszor homok szokott lenni a rétegei között.

    2

    Olívaolajon kezdd el pirítani a póréhagymát és a lilahagymát egy nagy serpenyőben. Add hozzá a fokhagymát, és folytasd a pirítást 2-3 percig, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymákat alacsonyabb hőfokon pirítsd, hogy ne égjenek meg, hanem szépen karamellizálódjanak.

    3

    Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd fűszerezd sóval, borssal és köménnyel. Keverd jól össze, és főzd 5 percig, amíg a paradicsom egy kicsit levet enged.

    A paprika és paradicsom keverékét ne főzd túl, mert elveszíti frissességét és ízét.

    4

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplevet, és hagyd forrni 10-15 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy a pörkölt ne legyen túl sűrű.

    5

    A végén öntsd bele a tejszínt, és keverd simára. Főzd további 5 percig, amíg krémes állagot kap.

    A tejszín hozzáadása előtt vegyél le egy kis levet, hogy könnyen be tudd keverni.

    6

    Szórd meg friss tárkonylevelekkel, és tálald friss kenyérrel vagy főtt rizs kíséretében.

    A tárkony friss ízt ad a pörköltnek, és kiemeli a zöldségek természetes ízét.