A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Az édesburgonyákat hámozzuk meg, és vágjuk fel kisebb kockákra.
Próbáljuk az édesburgonyát egyenletes méretű darabokra vágni, hogy minden egyes falat egyformán süljön meg.
A póréhagymát alaposan mossuk meg, vágjuk karikákra, és a fokhagymát finomra vágjuk.
A póréhagymát érdemes hosszában elvágni, így könnyebben eltávolíthatjuk a szennyeződéseket.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá az édesburgonya kockákat, a póréhagymát, és szórjuk meg a fokhagymával, a kakukkfűvel, sóval és borssal.
Ne rakjuk túl szorosan egymásra a zöldségeket, hogy minden oldalról szépen megsüljenek.
Locsoljuk meg olívaolajjal, és alaposan keverjük át, hogy minden zöldség egyenletesen bevonódjon.
A szétlocsolt olívaolaj segíti, hogy a zöldségek szaftosak és ízletesek maradjanak.
Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 30-40 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.
A sütési idő függ a zöldségek méretétől, érdemes 20 perc után megkeverni őket, hogy minden oldalról egyformán süljenek.
A sült édesburgonyát petrezselyemmel és citromlével díszítve tálaljuk.
A citrom frissessége és a petrezselyem zöld színével szép színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.