Prebiotikus póréhagymás sült édesburgonya frissen tálalva

Prebiotikus póréhagymás sült édesburgonya

A póréhagymás sült édesburgonya egy tápláló, prebiotikus étel, amely tökéletes választás azok számára, akik szeretnék növelni a rostbevitelüket. Az édesburgonya gazdag tápanyagokban, és a póréhagyma különleges ízt ad az ételnek. A sült változat pedig ropogós és ínycsiklandó, miközben a fűszerek és az olívaolaj gazdagítják a karakterét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Édesburgonya
2 szál Póréhagyma
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 ág Kakukkfű
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Tárkony
1 tk. Friss petrezselyem
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. Az édesburgonyákat hámozzuk meg, és vágjuk fel kisebb kockákra.

    Próbáljuk az édesburgonyát egyenletes méretű darabokra vágni, hogy minden egyes falat egyformán süljön meg.

    2

    A póréhagymát alaposan mossuk meg, vágjuk karikákra, és a fokhagymát finomra vágjuk.

    A póréhagymát érdemes hosszában elvágni, így könnyebben eltávolíthatjuk a szennyeződéseket.

    3

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük rá az édesburgonya kockákat, a póréhagymát, és szórjuk meg a fokhagymával, a kakukkfűvel, sóval és borssal.

    Ne rakjuk túl szorosan egymásra a zöldségeket, hogy minden oldalról szépen megsüljenek.

    4

    Locsoljuk meg olívaolajjal, és alaposan keverjük át, hogy minden zöldség egyenletesen bevonódjon.

    A szétlocsolt olívaolaj segíti, hogy a zöldségek szaftosak és ízletesek maradjanak.

    5

    Tegyük a tepsit a sütőbe, és süssük 30-40 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.

    A sütési idő függ a zöldségek méretétől, érdemes 20 perc után megkeverni őket, hogy minden oldalról egyformán süljenek.

    6

    A sült édesburgonyát petrezselyemmel és citromlével díszítve tálaljuk.

    A citrom frissessége és a petrezselyem zöld színével szép színt ad az ételnek.