A póréhagymát vágd fel karikákra, és a fokhagymát is apróra.
A póréhagymát tisztítás előtt érdemes félbe vágni, hogy könnyebb legyen eltávolítani a külső réteget.
Az olívaolajon kezd el párolni a póréhagymát és a fokhagymát egy közepes lángon, amíg megpuhulnak.
Ne hagyd, hogy a póréhagyma túl piruljon, mert így keserű ízt kaphat.
Ezután add hozzá a prebiotikus zöldségeket (például a reszelt céklát vagy káposztát), és főzd tovább még 5-7 percig.
A prebiotikus zöldségek nemcsak ízesítik az ételt, hanem gazdagítják az emésztőrendszert is.
Verj fel 4 tojást, majd öntsd a póréhagyma-zöldség keverékre. Főzd, amíg a tojás meg nem szilárdul, de még puha marad.
Ha szereted a lágyabb tojást, figyelj, hogy ne főzd túl, különben keményebb lesz.
Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízesítsd sóval, borssal.
A petrezselyem nemcsak ízesíti az ételt, hanem színt is ad neki.
Tálald tejföllel, hogy még gazdagabb ízt kapjon.
A tejföl hozzáadása kellemesen lágyítja az étel ízét, és még gazdagabbá teszi.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.