Prebiotikus póréhagymás-tojásos egytálétel tejföllel, friss petrezselyemmel díszítve

Prebiotikus póréhagymás-tojásos egytálétel

A póréhagymás-tojásos egytálétel egy gazdag és tápláló étel, amely nemcsak ízletes, hanem egészséges is. A prebiotikus zöldségek segítenek az emésztés javításában, míg a tojás remek fehérjeforrás. Ez az étel a hagyományos magyar konyha egy könnyed, modern változata, amelyet reggelire vagy vacsorára egyaránt élvezhetünk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 szál Póréhagyma
1 ek. Olívaolaj
4 db Tojás
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet Feketebors
1 csipet
2 ek. Friss petrezselyem
150 g Prebiotikus zöldségek (pl. cékla, káposzta)
3 ek. Tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd fel karikákra, és a fokhagymát is apróra.

    A póréhagymát tisztítás előtt érdemes félbe vágni, hogy könnyebb legyen eltávolítani a külső réteget.

    2

    Az olívaolajon kezd el párolni a póréhagymát és a fokhagymát egy közepes lángon, amíg megpuhulnak.

    Ne hagyd, hogy a póréhagyma túl piruljon, mert így keserű ízt kaphat.

    3

    Ezután add hozzá a prebiotikus zöldségeket (például a reszelt céklát vagy káposztát), és főzd tovább még 5-7 percig.

    A prebiotikus zöldségek nemcsak ízesítik az ételt, hanem gazdagítják az emésztőrendszert is.

    4

    Verj fel 4 tojást, majd öntsd a póréhagyma-zöldség keverékre. Főzd, amíg a tojás meg nem szilárdul, de még puha marad.

    Ha szereted a lágyabb tojást, figyelj, hogy ne főzd túl, különben keményebb lesz.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss petrezselyemmel, és ízesítsd sóval, borssal.

    A petrezselyem nemcsak ízesíti az ételt, hanem színt is ad neki.

    6

    Tálald tejföllel, hogy még gazdagabb ízt kapjon.

    A tejföl hozzáadása kellemesen lágyítja az étel ízét, és még gazdagabbá teszi.