Prebiotikus póréhagymás túrós lepény, friss póréhagymával és túróval tálalva

Prebiotikus póréhagymás túrós lepény

A póréhagymás túrós lepény egy egyszerű, de tápláló étel, amely a klasszikus lepények modern változata. A túró és póréhagyma keveréke gazdag ízt ad, míg a prebiotikus hatású teljes kiőrlésű liszt segít a bélflóra egészségének megőrzésében. Az étel könnyen elkészíthető, és tökéletes választás azok számára, akik valami egészségeset és finomat szeretnének fogyasztani.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Búzaliszt
100 g Teljes kiőrlésű liszt
200 g Túró
2 szál Póréhagyma
2 db Tojás
1 tk. Sütőpor
150 ml Víz
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg rajta a póréhagymát 3-4 percig.

    A póréhagymát ne pirítsd túl, mert elveszíti friss ízét, csak enyhén kell megpuhulnia.

    2

    A túrót, tojásokat, sütőport, sót, borsot és a vizet keverd össze egy nagy tálban, majd add hozzá a lisztet és a teljes kiőrlésű lisztet.

    A túró legyen friss és száraz, hogy ne vizesítse el a tésztát túlzottan.

    3

    A póréhagymát add hozzá a tésztához, és jól keverd össze, hogy a hagyma egyenletesen eloszoljon.

    Ha szeretnéd, egy kis fokhagymát is hozzáadhatsz a tésztához, hogy még intenzívebb ízt kapjon.

    4

    Az elkészült tésztát öntsd egy vajjal kikent, lisztezett piteformába.

    A piteformát előtte vajazd jól, hogy a lepény könnyen kiemelhető legyen.

    5

    Süsd 180°C-os előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

    A tűpróba segít biztosítani, hogy a lepény belseje is átsült, ha a tű tisztán kijön, kész.

    6

    Tálald frissen, akár salátával vagy egy egyszerű joghurtos öntettel.

    A lepényt melegen tálalva a legfinomabb, és az ízek is jobban összeérnek.