A póréhagymát vágd fel vékony karikákra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és pirítsd meg rajta a póréhagymát 3-4 percig.
A póréhagymát ne pirítsd túl, mert elveszíti friss ízét, csak enyhén kell megpuhulnia.
A túrót, tojásokat, sütőport, sót, borsot és a vizet keverd össze egy nagy tálban, majd add hozzá a lisztet és a teljes kiőrlésű lisztet.
A túró legyen friss és száraz, hogy ne vizesítse el a tésztát túlzottan.
A póréhagymát add hozzá a tésztához, és jól keverd össze, hogy a hagyma egyenletesen eloszoljon.
Ha szeretnéd, egy kis fokhagymát is hozzáadhatsz a tésztához, hogy még intenzívebb ízt kapjon.
Az elkészült tésztát öntsd egy vajjal kikent, lisztezett piteformába.
A piteformát előtte vajazd jól, hogy a lepény könnyen kiemelhető legyen.
Süsd 180°C-os előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
A tűpróba segít biztosítani, hogy a lepény belseje is átsült, ha a tű tisztán kijön, kész.
Tálald frissen, akár salátával vagy egy egyszerű joghurtos öntettel.
A lepényt melegen tálalva a legfinomabb, és az ízek is jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.