Teljes kiƑrlĂ©sƱ pirĂ­tott kenyĂ©r tĂșrĂłs-pĂłrĂ©hagymĂĄs krĂ©mmel megkenve, vilĂĄgos tĂĄlon tĂĄlalva

Prebiotikus pĂłrĂ©hagymĂĄs-tĂșrĂłs szendvics

A tĂșrĂł hosszĂș ideje jelen van a magyar konyhĂĄban, de manapsĂĄg egyre nĂ©pszerƱbb a könnyƱ, fehĂ©rjedĂșs Ă©teleket kedvelƑk körĂ©ben. Ez a szendvics kĂŒlönleges, mivel a tĂșrĂłt a pĂłrĂ©hagymĂĄval pĂĄrosĂ­tjuk, ami nemcsak kellemesen Ă©deskĂ©s aromĂĄt ad, hanem prebiotikus hatĂĄsa rĂ©vĂ©n tĂĄmogatja az emĂ©sztĂ©st is. A teljes kiƑrlĂ©sƱ kenyĂ©r extra rosttartalmĂĄval teszi igazĂĄn laktatĂłvĂĄ az Ă©telt. Ahogy a pĂłrĂ©hagymĂĄs krĂ©m rĂĄkerĂŒl a ropogĂłs kenyĂ©rre, az Ă­zek Ă©s textĂșrĂĄk harmonikus egyensĂșlyt alkotnak. Ez az Ă©tel ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs reggelire, uzsonnĂĄra vagy akĂĄr egy gyors, mĂ©gis tĂĄplĂĄlĂł vacsorĂĄra is – friss zöldsĂ©gekkel vagy salĂĄtĂĄval kiegĂ©szĂ­tve mĂ©g teljesebb Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 4 db Teljes kiƑrlĂ©sƱ kenyĂ©rszelet
⭕ 200 g ZsĂ­rszegĂ©ny tĂșrĂł
⭕ 1 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 0.5 ek. CitromlĂ©
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt megmossuk, vĂ©kony karikĂĄkra vĂĄgjuk. Egy serpenyƑben felforrĂłsĂ­tjuk az olĂ­vaolajat, majd 4-5 perc alatt puhĂĄra pĂĄroljuk benne a pĂłrĂ©hagymĂĄt, amĂ­g enyhĂ©n karamellizĂĄlĂłdik.

    Közepes lĂĄngon pĂĄrold a pĂłrĂ©t, Ă­gy nem Ă©g meg Ă©s megƑrzi enyhĂ©n Ă©deskĂ©s Ă­zĂ©t.

    2

    A tĂșrĂłt egy tĂĄlban ĂĄttörjĂŒk villĂĄval, hozzĂĄadjuk a citromlevet, sĂłt, borsot Ă©s a pĂĄrolt pĂłrĂ©hagymĂĄt. Alaposan elkeverjĂŒk, mĂ­g krĂ©mes ĂĄllagot kapunk.

    Ha mĂ©g selymesebb ĂĄllagot szeretnĂ©l, hasznĂĄlhatsz botmixert a tĂșrĂł krĂ©mesĂ­tĂ©sĂ©hez.

    3

    A kenyĂ©rszeleteket enyhĂ©n megpirĂ­tjuk szĂĄraz serpenyƑben vagy pirĂ­tĂłban, majd megkenjĂŒk a tĂșrĂłs-pĂłrĂ©hagymĂĄs krĂ©mmel.

    A pirĂ­tĂĄssal ropogĂłsabb textĂșrĂĄjĂș alapot kapsz, ami jĂłl ellensĂșlyozza a krĂ©mes feltĂ©tet.

    4

    Azonnal tålaljuk, akår nyitott szendvicsként, akår szendvicsként összezårva a szeleteket. Friss salåtåval kínålhatjuk.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrhatsz rĂĄ extra frissen Ƒrölt borsot vagy pĂĄr csepp olĂ­vaolajat a tetejĂ©re.