A póréhagymát megmossuk, vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd 4-5 perc alatt puhára pároljuk benne a póréhagymát, amíg enyhén karamellizálódik.
Közepes lángon párold a pórét, így nem ég meg és megőrzi enyhén édeskés ízét.
A túrót egy tálban áttörjük villával, hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot és a párolt póréhagymát. Alaposan elkeverjük, míg krémes állagot kapunk.
Ha még selymesebb állagot szeretnél, használhatsz botmixert a túró krémesítéséhez.
A kenyérszeleteket enyhén megpirítjuk száraz serpenyőben vagy pirítóban, majd megkenjük a túrós-póréhagymás krémmel.
A pirítással ropogósabb textúrájú alapot kapsz, ami jól ellensúlyozza a krémes feltétet.
Azonnal tálaljuk, akár nyitott szendvicsként, akár szendvicsként összezárva a szeleteket. Friss salátával kínálhatjuk.
Tálalás előtt szórhatsz rá extra frissen őrölt borsot vagy pár csepp olívaolajat a tetejére.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.