Teljes kiőrlésű pirított kenyér túrós-póréhagymás krémmel megkenve, világos tálon tálalva

Prebiotikus póréhagymás-túrós szendvics

A túró hosszú ideje jelen van a magyar konyhában, de manapság egyre népszerűbb a könnyű, fehérjedús ételeket kedvelők körében. Ez a szendvics különleges, mivel a túrót a póréhagymával párosítjuk, ami nemcsak kellemesen édeskés aromát ad, hanem prebiotikus hatása révén támogatja az emésztést is. A teljes kiőrlésű kenyér extra rosttartalmával teszi igazán laktatóvá az ételt. Ahogy a póréhagymás krém rákerül a ropogós kenyérre, az ízek és textúrák harmonikus egyensúlyt alkotnak. Ez az étel ideális választás reggelire, uzsonnára vagy akár egy gyors, mégis tápláló vacsorára is – friss zöldségekkel vagy salátával kiegészítve még teljesebb élményt nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
540 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
4 db Teljes kiőrlésű kenyérszelet
200 g Zsírszegény túró
1 db Póréhagyma
1 ek. Olívaolaj
0.5 ek. Citromlé
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát megmossuk, vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, majd 4-5 perc alatt puhára pároljuk benne a póréhagymát, amíg enyhén karamellizálódik.

    Közepes lángon párold a pórét, így nem ég meg és megőrzi enyhén édeskés ízét.

    2

    A túrót egy tálban áttörjük villával, hozzáadjuk a citromlevet, sót, borsot és a párolt póréhagymát. Alaposan elkeverjük, míg krémes állagot kapunk.

    Ha még selymesebb állagot szeretnél, használhatsz botmixert a túró krémesítéséhez.

    3

    A kenyérszeleteket enyhén megpirítjuk száraz serpenyőben vagy pirítóban, majd megkenjük a túrós-póréhagymás krémmel.

    A pirítással ropogósabb textúrájú alapot kapsz, ami jól ellensúlyozza a krémes feltétet.

    4

    Azonnal tálaljuk, akár nyitott szendvicsként, akár szendvicsként összezárva a szeleteket. Friss salátával kínálhatjuk.

    Tálalás előtt szórhatsz rá extra frissen őrölt borsot vagy pár csepp olívaolajat a tetejére.