Prebiotikus póréhagymás zabpehelykása, friss petrezselyemmel

Prebiotikus póréhagymás-zabpehelykása

A póréhagymás zabpehelykása egy modern, tápláló étel, amely ötvözi a zabpehely és a póréhagyma jótékony hatásait. A zabpehely egy kiváló prebiotikus élelmiszer, amely elősegíti a bélflóra egészségének fenntartását, míg a póréhagyma frissítő, enyhén édes íze remekül kiegészíti a kása gazdag textúráját. Az étel tökéletes választás a reggelihez, hiszen tele van tápanyagokkal és vitaminokkal.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Zabpehely
1 db Póréhagyma
300 ml Tej
100 ml Víz
1 tk.
1 csipet Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd fel vékony karikákra. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát.

    A póréhagyma frissítő ízt ad a zabpehelykásának, és mivel póréhagyma a fő alapanyaga, az íze dominálni fog.

    2

    Pirítsd a póréhagymát 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul és aranybarna színt kap. Ezután add hozzá a zabpelyhet a serpenyőbe.

    A póréhagyma pirítása fokozza az ízét, miközben enyhén édesebb ízt ad a kásának.

    3

    Öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd forrald fel a keveréket. Csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd 10-15 percig, amíg a zabpehely megpuhul.

    Folyamatosan kevergesd, hogy a zabpehely ne ragadjon le az edény aljára.

    4

    Amikor a zabpehely megpuhult, ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal, majd keverd össze alaposan.

    A bors segít kiemelni a póréhagyma frissítő ízét, míg a só harmonizálja az ízeket.

    5

    Tálald a zabpehelykását egy tálba, és szórd meg friss petrezselyemmel, hogy friss, zöld ízt adjon neki.

    A friss petrezselyem a végén frissítő hatást ad, és szép színt ad az ételnek.