A póréhagymát alaposan mosd meg, majd vágd fel vékony karikákra. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és add hozzá a póréhagymát.
A póréhagyma frissítő ízt ad a zabpehelykásának, és mivel póréhagyma a fő alapanyaga, az íze dominálni fog.
Pirítsd a póréhagymát 5-7 percig, amíg enyhén megpuhul és aranybarna színt kap. Ezután add hozzá a zabpelyhet a serpenyőbe.
A póréhagyma pirítása fokozza az ízét, miközben enyhén édesebb ízt ad a kásának.
Öntsd hozzá a vizet és a tejet, majd forrald fel a keveréket. Csökkentsd a hőmérsékletet, és főzd 10-15 percig, amíg a zabpehely megpuhul.
Folyamatosan kevergesd, hogy a zabpehely ne ragadjon le az edény aljára.
Amikor a zabpehely megpuhult, ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal, majd keverd össze alaposan.
A bors segít kiemelni a póréhagyma frissítő ízét, míg a só harmonizálja az ízeket.
Tálald a zabpehelykását egy tálba, és szórd meg friss petrezselyemmel, hogy friss, zöld ízt adjon neki.
A friss petrezselyem a végén frissítő hatást ad, és szép színt ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.