A sárgarépát hámozd meg, majd reszeld le finom vagy közepes lyukú reszelőn egy keverőtálba.
A friss, roppanós sárgarépa a legízletesebb – lehetőleg közvetlenül reszelés előtt mosd meg és pucold meg.
Egy külön tálban keverd össze a joghurtot, citromlevet, olívaolajat, mézet, sót és a római köményt, hogy egységes öntetet kapj.
A méz és citrom kiegyensúlyozza egymást – ha savanykásabb ízt szeretsz, növeld a citrom mennyiségét.
Az elkészült öntetet öntsd a reszelt répára, majd alaposan keverd össze, hogy mindenhol bevonja az öntet.
Hagyd állni a hűtőben legalább 20 percet, hogy az ízek összeérjenek és a répa enyhén megpuhuljon.
Tálaláskor szórd meg frissen aprított petrezselyemmel. Hidegen, köretként vagy önálló fogásként is fogyasztható.
Petrezselyem helyett használhatsz friss mentát is, ha frissítőbb ízvilágra vágysz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.