A tápiókagyöngyöt öntsd egy kis lábasba, adj hozzá 100 ml vizet, és közepes lángon főzd, amíg áttetsző nem lesz, kb. 10 perc. Időnként keverd meg, hogy ne ragadjon le.
A tápiókagyöngy főzés közben kocsonyás állagú lesz – ez természetes, ne ijedj meg!
Egy másik lábasban melegítsd fel a növényi tejet, majd add hozzá a zabpelyhet, az őrölt fahéjat és a megfőtt tápiókát. Alacsony lángon főzd további 8-10 percig, amíg krémes állagot nem kapsz.
Folyamatosan kevergesd, hogy a zabpehely és a tápióka ne tapadjon le.
Ha a zabkása besűrűsödött, keverd hozzá a mézet, majd zárd el a hőt. Hagyd pár percet pihenni lefedve.
A mézet csak a főzés végén add hozzá, hogy megőrizze értékes tápanyagait.
Az epret mosd meg, a zöld részét távolítsd el, majd szeleteld fel. Az őszibarackot is mosd meg, magozd ki, és vágd vékony szeletekre.
A gyümölcsöket mindig frissen készítsd elő, így intenzívebb lesz az ízük és roppanósabb a textúrájuk.
Tálaláskor kanalazd a zabkását egy tálba, rendezd el rajta az eper- és barackszeleteket, majd szórd meg darált dióval.
Díszítésként használhatsz extra fahéjat vagy néhány csepp juharszirupot is, ha édesebben szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.