Prebiotikus túrós-gyümölcsös saláta tálalva friss gyümölcsökkel és pörkölt dióval

Prebiotikus túrós-gyümölcsös saláta

A túrós-gyümölcsös saláta egy friss, könnyű étel, amely tökéletes választás reggelire vagy egészséges desszertként. A prebiotikus összetevők, mint a túró és a joghurt, segítenek az emésztés egészségének fenntartásában. Az ételt gazdagíthatjuk a legkülönbözőbb friss gyümölcsökkel és magvakkal, mint például mandula vagy dió. A saláta ízei tökéletesen összeérnek, miközben tápláló és frissítő marad.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Túró
1 db Alma
1 db Banán
50 g Áfonya
30 g Mandula
30 g Dió
100 g Probiotikus joghurt
1 ek. Méz
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A túrót tedd egy tálba, majd add hozzá a probiotikus joghurtot. Keverd alaposan össze, hogy sima, krémes állagot kapj.

    A túró legyen friss, hogy a saláta íze kellemes és enyhén savanykás legyen.

    2

    Az almát és a banánt hámozd meg, majd vágd apró darabokra. A citrom levével locsold meg, hogy ne barnuljanak meg a gyümölcsök.

    A citrom nemcsak a gyümölcsök színét őrzi meg, hanem kellemes frissességet ad az ételnek is.

    3

    A mandulát és a diót durvára vágd, majd egy serpenyőben pirítsd meg őket, hogy intenzívebb ízt kapjanak.

    A dió és a mandula pörkölése segít kiemelni az ízüket, és egy kis ropogósságot ad a salátához.

    4

    Az elkészült túrós joghurtos keverékhez add hozzá az apróra vágott gyümölcsöket, a pirított mandulát és diót. Keverd össze óvatosan.

    Ha egy kicsit édesebb salátát szeretnél, adj hozzá mézet, de ne túl sokat, hogy megőrizd a friss gyümölcsök ízét.

    5

    A kész salátát tálald frissen, és élvezd az ízek harmóniáját.

    A saláta frissen a legfinomabb, de hűtőben is tárolható egy-két napig.