Ezme dióval, ropogós diódarabokkal és friss zöldségekkel

Ezme dióval

Az Ezme, egy közép-keleti étel, az egyik legismertebb étel a régióban. Ez a változat dióval készül, amely egyedi ízt és textúrát ad a fogásnak. Az eredeti recept a mediterrán konyha egyszerű, de gazdag ízvilágát tükrözi, amely a zöldségek és a friss fűszerek kombinációjából származik. A dió hozzáadásával egy különleges ropogósságot adunk a fogásnak, amely tökéletesen illik a friss zöldségekkel készült étkezésekhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Dió
2 db Paradicsom
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 ek. Lemon juice

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A diót tedd egy serpenyőbe, és közepes lángon pirítsd meg 5-7 percig, amíg illatos lesz.

    Ne hagyd a diót túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg. Az illata segít megmondani, mikor kész.

    2

    A paradicsomokat vágd fel apróra, a paprikát is szeleteld fel, és a hagymát, fokhagymát apróra vágva tedd félre.

    A paradicsomot apróra vágva könnyebben felszívja az ízeket, így gazdagabbá válik az étel.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.

    Ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet, és keserűvé válhat.

    4

    Ezután add hozzá a felvágott paradicsomot és paprikát. Sózd és borsozd, majd főzd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és összefonódnak.

    Ha szaftosabb ételt szeretnél, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet a zöldségekhez.

    5

    Miután a zöldségek megpuhultak, tedd hozzá a pirított diót és egy kevés citromlevet, majd keverd jól össze.

    A citromlé frissességet ad a fogásnak, és kiemeli a zöldségek ízét.

    6

    Tálald az Ezmét melegen, akár egy kis friss kenyérrel vagy pirított pita kenyérrel.

    Ez az étel tökéletes étkezés lehet vendégek számára is, ha előre elkészíted és tálalod friss zöldségekkel.