A diót tedd egy serpenyőbe, és közepes lángon pirítsd meg 5-7 percig, amíg illatos lesz.
Ne hagyd a diót túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg. Az illata segít megmondani, mikor kész.
A paradicsomokat vágd fel apróra, a paprikát is szeleteld fel, és a hagymát, fokhagymát apróra vágva tedd félre.
A paradicsomot apróra vágva könnyebben felszívja az ízeket, így gazdagabbá válik az étel.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát, amíg üvegesedni nem kezd.
Ügyelj rá, hogy ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen megéghet, és keserűvé válhat.
Ezután add hozzá a felvágott paradicsomot és paprikát. Sózd és borsozd, majd főzd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és összefonódnak.
Ha szaftosabb ételt szeretnél, adj hozzá egy kis vizet vagy alaplevet a zöldségekhez.
Miután a zöldségek megpuhultak, tedd hozzá a pirított diót és egy kevés citromlevet, majd keverd jól össze.
A citromlé frissességet ad a fogásnak, és kiemeli a zöldségek ízét.
Tálald az Ezmét melegen, akár egy kis friss kenyérrel vagy pirított pita kenyérrel.
Ez az étel tökéletes étkezés lehet vendégek számára is, ha előre elkészíted és tálalod friss zöldségekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.