A burgonyát hámozd meg, majd főzd meg enyhén sós vízben, amíg éppen csak megpuhul. Ezután hagyd kihűlni, és karikázd fel vékonyan.
Ne főzd túl a krumplit, különben szeleteléskor széteshet – akkor jó, ha még egy kicsit feszes marad.
A póréhagymát mosd meg, vágd vékony karikákra, és egy serpenyőben, kevés olívaolajon párold meg 5-6 perc alatt, míg megpuhul.
A póréhagyma zöld része is felhasználható, ha zsenge – ezzel még több színt adsz az ételnek.
Egy tálban keverd össze a túrót, joghurtot, tojásokat, sót és borsot, majd add hozzá a megpárolt póréhagymát.
A töltelék akkor a legjobb, ha kicsit darabos marad a túró – ne keverd túl simára.
Egy kivajazott sütőtálba rétegezd a krumplikarikákat és a túrós keveréket: alulra krumpli, rá a töltelék fele, majd ismét krumpli és a maradék töltelék.
A rétegezés során enyhén nyomkodd meg, hogy egyenletesen eloszoljanak az összetevők és jól összeálljon sütés közben.
A tetejére tegyél egy réteg burgonyát, majd kend meg joghurttal, és locsold meg kevés olívaolajjal. Előmelegített 180 °C-os sütőben süsd 30-35 percig, amíg aranybarnára sül.
Ha ropogósabb kérget szeretnél, az utolsó 5 percre kapcsold grill fokozatra a sütőt.
Tálalás előtt szórd meg friss, aprított petrezselyemmel. Melegen a legfinomabb, de langyosan is jól szeletelhető.
Hűtőben 2 napig eltartható – újramelegítve is ízletes marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.