Prebiotikus zöldséges túrós pite, friss zöldségekkel és túróval

Prebiotikus zöldséges túrós piték

A prebiotikus zöldséges túrós pite egy rendkívül tápláló és ízletes étel, amely tele van friss zöldségekkel és túróval. Az étel egészséges alapanyagokból készül, mint a teljes kiőrlésű liszt és a zöldségek, amelyek segítenek a bélflóra egészségének fenntartásában. A túró és a zöldségek kombinációja egy könnyű, de tápláló ételt eredményez, amely remek választás a napi étkezésekhez. A pite friss, finom, és a szezámmag a tetején egy extra ropogós textúrát ad, ami még vonzóbbá teszi.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Teljes kiőrlésű liszt
200 g Túró
200 g Zöldségek (pl. sárgarépa, cukkini)
2 ek. Olívaolaj
1 db Tojás
100 ml Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szezámmag
1 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd el a tésztát elkészíteni: egy tálban keverd össze a teljes kiőrlésű lisztet, a sót és a borsot.

    A tészta puhább lesz, ha a lisztet előtte átszitálod.

    2

    Add hozzá az olívaolajat, a tojást és a joghurtot. Gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    Ha túl száraz a tészta, egy kis vízzel segítheted a gyúrást, de ne legyen túl ragacsos!

    3

    Csomagold be a tésztát fóliába, és pihentesd a hűtőben 20 percig.

    A pihentetés segít, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen.

    4

    Közben reszeld le a zöldségeket. Egy serpenyőben melegítsd fel egy evőkanál olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát. Add hozzá a reszelt zöldségeket, és párold 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket ne párold túl, mert akkor elveszítik friss ízüket.

    5

    Miután a zöldségek megpuhultak, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni őket.

    A túró és a zöldségek jól összeérnek, ha kicsit pihentetjük őket.

    6

    A pihentetés után nyújtsd ki a tésztát, és béleld ki vele a piteformát. Az alját villával megszurkálhatod, hogy ne emelkedjen meg a sütés során.

    A tészta széléhez ne nyújts túl vékonyra, hogy a töltelék ne folyjon ki.

    7

    A kihűlt zöldségeket keverd össze a túróval, majd töltsd bele a tésztával bélelt piteformába.

    Ha szeretnéd, egy kis reszelt sajtot is keverhetsz a túróhoz, hogy még krémesebb legyen.

    8

    Szórd meg a pite tetejét szezámmaggal, és süsd 180°C-ra előmelegített sütőben 30-35 percig, amíg a tészta aranybarna lesz.

    A szezámmag a tetején egy finom ropogós textúrát ad a pitének.