Pretzel füstölt lazaccal tálalva, gazdag füstölt lazaccal a tetején, kívül ropogós és belül puha.

Pretzel füstölt lazaccal

A pretzel német eredetű sütemény, amely a 17. századra nyúlik vissza. A füstölt lazaccal való párosítása egy modern változat, amely az édes és sós ízek tökéletes egyensúlyát hozza létre. A füstölt lazac gazdag, sós íze tökéletes kiegészítője a pretzel ropogós tésztájának. A pretzel füstölt lazaccal egy igazi ínycsiklandó étel, ami tökéletes snack lehet, vagy akár egy gyors vacsora is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
100 g Vaj
30 g Cukor
1 ek. Sütőpor
250 ml Víz
0.5 tk.
1 db Tojás
150 g Füstölt lazac

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a tojást, majd lassan öntsd hozzá a vizet. A tésztát addig gyúrd, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A víz mennyisége függhet a liszt típusától, ha túl ragadós a tészta, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    A tésztából formázz kis hengereket, majd csavard őket körbe, hogy pretzel alakot kapj. Helyezd a formázott tésztákat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha nehezen tartja a formáját, tartsd egy-két percig a tésztát a kezedben, hogy egy kicsit formásabb legyen.

    3

    Forralj fel vizet egy nagy lábasban, és adj hozzá egy kevés sót. A kész pretzeleket egyenként helyezd a forró vízbe, és pár másodpercig főzd őket, amíg feljönnek a víz tetejére.

    Ne tedd túl sok pretzelt egyszerre a vízbe, mert összeragadhatnak!

    4

    Helyezd a pretzeleket vissza a tepsire, és süsd 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg aranybarnák lesznek.

    Mindig figyeld a sütőt, mert a különböző típusú sütők másképp sütnek!

    5

    A füstölt lazacot vágd kisebb darabokra. Ügyelj arra, hogy a szeletek vékonyak legyenek, így könnyen elférnek a pretzel tetején.

    A füstölt lazacnak legyen friss és sós íze, ami remekül harmonizál a pretzel tésztájával.

    6

    Miután a pretzel megsült, helyezd rá a füstölt lazac darabokat. A lazac egy gazdag ízt ad, ami remekül kiegészíti a ropogós tésztát.

    Tálalás előtt egy kevés citromlevet is facsaphatsz a lazacra, hogy frissítő ízt kapjon.

    7

    A pretzel füstölt lazaccal készen áll a tálalásra. Élvezd frissen, ropogós és ínycsiklandó finomságként.

    A pretzel akkor a legfinomabb, ha frissen fogyasztod, de tárolhatod légmentesen záró edényben is.