Áfonyás-banános kefir ital poharakban tálalva, világos krémes textúrával, áfonyaszemekkel a tetején

Probiotikus Áfonyás-banános kefir

A banán és áfonya klasszikus kombinációja már régóta népszerű a smoothie-k és reggeli italok világában. Ebben a probiotikus változatban a kefir adja az alapot, amely elősegíti az emésztést, míg a banán krémességet, az áfonya pedig friss gyümölcsösséget kölcsönöz. Technikai tipp: mindig teljesen érett banánt használj – ettől lesz igazán édes és természetes ízű az ital, így nem kell plusz cukor. Az áfonya nemcsak ízt, hanem színt is visz a receptbe, különösen, ha egy részét enyhén szétnyomod a keverékben. Ez a kefir tökéletes választás lehet reggelire, tízóraira, vagy edzés utáni felfrissüléshez – egy gyors, tápláló és természetes megoldás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
235 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
1 db Érett banán
100 g Friss áfonya
1 ek. Méz
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kefirt öntsd egy nagy tálba, és hagyd állni szobahőmérsékleten 10 percig, hogy jobban érvényesüljenek az ízek.

    Soha ne használd közvetlenül hűtőből kivéve, mert a hideg tompítja a gyümölcsök aromáját.

    2

    A banánt hámozd meg, darabold fel, majd a mézzel és citromlével együtt turmixold simára.

    A citromlé meggátolja, hogy a banán megbarnuljon, és friss ízt ad a keveréknek.

    3

    Add a banános keveréket a kefirhez, majd alaposan keverd össze kézi habverővel.

    Ha habosabb állagot szeretnél, használj botmixert rövid ideig, de ne túl sokáig!

    4

    Az áfonya felét keverd bele egészben a keverékbe, a másik felét enyhén nyomd szét, hogy színt és plusz ízt adjon.

    Az áfonya héja antioxidánsokban gazdag – ne hámozd, ne szűrd ki!

    5

    Fedd le a keveréket, és pihentesd hűtőben legalább 30 percig. Tálalás előtt újra keverd át, majd poharakba öntve kínáld.

    Dekorációként csak néhány áfonyaszemet használj – NE kerüljön banánkarika vagy levél a tetejére!