Az áfonyát alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Tedd félre, hogy a felesleges víz eltávozzon, így nem hígítja el a kefirt.
Ha fagyasztott áfonyát használsz, hagyd kiolvadni és a felesleges levet is öntsd le, így nem lesz túl híg a kefir.
Egy tálba öntsd a kefirt, majd add hozzá a mézet, a citromlét és a vaníliás cukrot. Keverd jól össze, hogy a hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.
A kefir lehet natúr vagy ízesített is, de ha az utóbbit választod, kevesebb édesítőre lehet szükség.
Az előkészített áfonyát tedd a kefirhez és finoman keverd össze. Az áfonya egy része szétnyomódhat, ami fokozza az ízeket.
Ha nem szereted az áfonyát teljesen összekeverve, inkább add hozzá a kefirhez a végén, így látványos marad.
Helyezd a kefires keveréket egy pohárba vagy kis tálakba, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy jól lehűljön és összeérjenek az ízek.
A kefir gyorsan megdermedhet a hűtőben, így egy kevés tejföl hozzáadása segíthet megőrizni a krémes állagot.
Tálald hidegen, esetleg friss áfonyával díszítve a még ínycsiklandóbb hatás érdekében.
Friss citromhéjjal is megszórhatod, ha extra frissességet szeretnél adni a kefirnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.