Probiotikus almás joghurt krémes állagban, gyümölcsdarabokkal fehér tálban tálalva

Probiotikus Almás joghurt

A joghurt eredete egészen az ókori Mezopotámiáig nyúlik vissza, ahol a tej spontán erjedésével született meg ez a frissítő tejtermék. Az almás változat különösen népszerű lett Európában, hiszen az alma bőségesen rendelkezésre állt, így természetes módon édesítették vele a joghurtot. Technikai tipp: az almát párolás előtt érdemes kisebb kockákra vágni, hogy könnyebben puhuljon meg, és jobban eloszoljon a joghurtban. Amikor a párolt alma és a friss joghurt találkozik, az illatuk azonnal otthonosságot idéz a konyhába. Képzeld el, ahogy egy kanál krémes, gyümölcsdarabos joghurtot emelsz a szádhoz – friss, természetes, igazi kényeztetés. Ez az almás joghurt ideális választás reggelire, tízóraira vagy akár könnyű desszertként is, ha egészséges alternatívát keresel a boltban vásárolható gyümölcsjoghurtok helyett.

Előkészület 25 perc
Elkészítés N/A
Teljes 25 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1000 ml Alacsony zsírtartalmú tehéntej
2 ek. Natúr élőflórás joghurt
2 db Alma
1 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Moss meg alaposan minden eszközt és edényt, majd sterilizáld őket forró vízzel. Ez segít megelőzni a szennyeződést a joghurtkészítés során.

    Mindig tiszta, steril eszközöket használj a tökéletes eredményhez!

    2

    Öntsd a tejet egy edénybe, és melegítsd 82-85°C-ra folyamatos keverés mellett, majd vedd le a tűzről, és hűtsd vissza 43-45°C-ra.

    Konyhai hőmérővel mérd a hőmérsékletet a pontos eredmény érdekében.

    3

    Egy kis tálban keverd el a két evőkanál natúr joghurtot egy kevés langyos tejjel, majd öntsd vissza a többi tejhez, és alaposan keverd össze.

    A fokozatos elkeverés megakadályozza a csomók kialakulását!

    4

    Fedd le az edényt tiszta konyharuhával vagy laza fedővel, és hagyd meleg helyen állni 8-10 órán át, hogy a joghurt megszilárduljon.

    Langyos hely biztosítására ideális egy bekapcsolt sütő lámpával.

    5

    Amíg a joghurt fermentálódik, hámozd meg az almákat, vágd őket apró kockákra, és egy serpenyőben, alacsony hőfokon, egy evőkanál mézzel párold puhára.

    Lassú tűzön párold, hogy az alma ne veszítse el természetes édességét!

    6

    Ha a joghurt megszilárdult, óvatosan keverd hozzá a kihűlt párolt almakockákat. Keverd lazán, hogy a joghurt krémes állaga megmaradjon.

    Ne keverd túl erősen, hogy a joghurt leve ne váljon ki!

    7

    Töltsd tiszta tálakba vagy poharakba az almás joghurtot, és tárold hűtőszekrényben. Fogyasztás előtt legalább 1 órát hagyd hűlni.

    Tálalás előtt szórd meg fahéjjal, így még finomabb lesz!