BogyĂłs gyĂŒmölcsös kefir pohĂĄrban, krĂ©mes, rĂłzsaszĂ­nes-lila ĂĄrnyalatĂș ital friss gyĂŒmölcsökkel

Probiotikus BogyĂłs gyĂŒmölcsök kefirrel

A bogyĂłs gyĂŒmölcsök Ă©s a kefir kombinĂĄciĂłja egyesĂ­ti a termĂ©szetes probiotikumokat Ă©s az antioxidĂĄnsban gazdag gyĂŒmölcsök jĂłtĂ©kony hatĂĄsait. A mĂĄlna, ĂĄfonya Ă©s szeder kĂŒlön-kĂŒlön is ismert egĂ©szsĂ©gtĂĄmogatĂł tulajdonsĂĄgairĂłl, de egyĂŒtt egy harmonikus, frissĂ­tƑ italban olvadnak össze. A kefir enyhĂ©n savanykĂĄs Ă­ze remekĂŒl kiegyensĂșlyozza a bogyĂłs gyĂŒmölcsök Ă©dessĂ©gĂ©t. Technikai tipp: a fagyasztott gyĂŒmölcsök is kivĂĄlĂłan hasznĂĄlhatĂłk, de mindig olvaszd ki Ƒket, mielƑtt a kefirhez adnĂĄd, hogy ne hĂ­gĂ­tsĂĄk fel az italt. Ahogy a gyĂŒmölcsök szĂ­nei Ă©s aromĂĄi keverednek a selymes kefirrel, az ital krĂ©mes ĂĄllaga Ă©s Ă©lĂ©nk rĂłzsĂĄs-lila szĂ­ne mĂĄr elsƑ pillantĂĄsra is frissĂ­tƑ hatĂĄst kelt. A konyha megtelik bogyĂłs illattal, miközben elkĂ©szĂŒl ez az egĂ©szsĂ©ges finomsĂĄg, amely ideĂĄlis reggelire, edzĂ©s utĂĄn vagy egy könnyƱ nyĂĄri frissĂ­tƑkĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml NatĂșr kefir (Ă©lƑflĂłrĂĄs)
⭕ 100 g Málna
⭕ 100 g Fekete áfonya
⭕ 100 g Szeder
⭕ 1 ek. MĂ©z
⭕ 0.5 tk. Vaníliakivonat

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A bogyĂłs gyĂŒmölcsöket alaposan mosd meg folyĂł vĂ­z alatt, majd csepegtesd le. Ha fagyasztottat hasznĂĄlsz, teljesen olvaszd ki, mielƑtt dolgoznĂĄl vele.

    Mindig alaposan öblĂ­tsd le a friss gyĂŒmölcsöket, mert a bogyĂłs fajtĂĄk gyorsan magukba szĂ­vjĂĄk a szennyezƑdĂ©seket.

    2

    A gyĂŒmölcsöket tedd egy keverƑtĂĄlba, Ă©s botmixerrel vagy turmixgĂ©ppel pĂŒrĂ©sĂ­tsd simĂĄra. Ha darabosabban szereted, csak rĂ©szlegesen keverd össze.

    A turmixolĂĄs elƑtt hagyd a gyĂŒmölcsöket szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 10 percig ĂĄllni – Ă­gy könnyebben kezelhetƑk lesznek.

    3

    Add a gyĂŒmölcspĂŒrĂ©hez a kefirt, a mĂ©zet Ă©s a vanĂ­liakivonatot, majd alaposan keverd össze, amĂ­g homogĂ©n ital ĂĄllagot kapsz.

    HasznĂĄlj kĂ©zi habverƑt, Ă­gy nem törik meg a kefir szerkezete, Ă©s krĂ©mesebb marad az ital.

    4

    Az elkĂ©szĂŒlt bogyĂłs kefires italt öntsd kis ĂŒvegekbe vagy poharakba, Ă©s tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄra, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A hideg pihentetĂ©s sorĂĄn a gyĂŒmölcsök termĂ©szetes cukortartalma kiemelkedik, az ital frissebbnek hat majd.

    5

    TĂĄlald reggelikĂ©nt, uzsonnĂĄra vagy egĂ©szsĂ©ges nassolnivalĂłkĂ©nt – önmagĂĄban is kivĂĄlĂł, de mĂŒzlivel kombinĂĄlva mĂ©g laktatĂłbb.

    Ha intenzĂ­vebb Ă­zre vĂĄgysz, adj mĂ©g egy kis friss gyĂŒmölcsöt tĂĄlalĂĄskor a tetejĂ©re – de csak a felhasznĂĄlt fajtĂĄkbĂłl!