A bogyós gyümölcsöket alaposan mosd meg folyó víz alatt, majd csepegtesd le. Ha fagyasztottat használsz, teljesen olvaszd ki, mielőtt dolgoznál vele.
Mindig alaposan öblítsd le a friss gyümölcsöket, mert a bogyós fajták gyorsan magukba szívják a szennyeződéseket.
A gyümölcsöket tedd egy keverőtálba, és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd simára. Ha darabosabban szereted, csak részlegesen keverd össze.
A turmixolás előtt hagyd a gyümölcsöket szobahőmérsékleten 10 percig állni – így könnyebben kezelhetők lesznek.
Add a gyümölcspüréhez a kefirt, a mézet és a vaníliakivonatot, majd alaposan keverd össze, amíg homogén ital állagot kapsz.
Használj kézi habverőt, így nem törik meg a kefir szerkezete, és krémesebb marad az ital.
Az elkészült bogyós kefires italt öntsd kis üvegekbe vagy poharakba, és tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.
A hideg pihentetés során a gyümölcsök természetes cukortartalma kiemelkedik, az ital frissebbnek hat majd.
Tálald reggeliként, uzsonnára vagy egészséges nassolnivalóként – önmagában is kiváló, de müzlivel kombinálva még laktatóbb.
Ha intenzívebb ízre vágysz, adj még egy kis friss gyümölcsöt tálaláskor a tetejére – de csak a felhasznált fajtákból!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.