Bogyós gyümölcsös kefir pohárban, krémes, rózsaszínes-lila árnyalatú ital friss gyümölcsökkel

Probiotikus Bogyós gyümölcsök kefirrel

A bogyós gyümölcsök és a kefir kombinációja egyesíti a természetes probiotikumokat és az antioxidánsban gazdag gyümölcsök jótékony hatásait. A málna, áfonya és szeder külön-külön is ismert egészségtámogató tulajdonságairól, de együtt egy harmonikus, frissítő italban olvadnak össze. A kefir enyhén savanykás íze remekül kiegyensúlyozza a bogyós gyümölcsök édességét. Technikai tipp: a fagyasztott gyümölcsök is kiválóan használhatók, de mindig olvaszd ki őket, mielőtt a kefirhez adnád, hogy ne hígítsák fel az italt. Ahogy a gyümölcsök színei és aromái keverednek a selymes kefirrel, az ital krémes állaga és élénk rózsás-lila színe már első pillantásra is frissítő hatást kelt. A konyha megtelik bogyós illattal, miközben elkészül ez az egészséges finomság, amely ideális reggelire, edzés után vagy egy könnyű nyári frissítőként.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Natúr kefir (élőflórás)
100 g Málna
100 g Fekete áfonya
100 g Szeder
1 ek. Méz
0.5 tk. Vaníliakivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A bogyós gyümölcsöket alaposan mosd meg folyó víz alatt, majd csepegtesd le. Ha fagyasztottat használsz, teljesen olvaszd ki, mielőtt dolgoznál vele.

    Mindig alaposan öblítsd le a friss gyümölcsöket, mert a bogyós fajták gyorsan magukba szívják a szennyeződéseket.

    2

    A gyümölcsöket tedd egy keverőtálba, és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítsd simára. Ha darabosabban szereted, csak részlegesen keverd össze.

    A turmixolás előtt hagyd a gyümölcsöket szobahőmérsékleten 10 percig állni – így könnyebben kezelhetők lesznek.

    3

    Add a gyümölcspüréhez a kefirt, a mézet és a vaníliakivonatot, majd alaposan keverd össze, amíg homogén ital állagot kapsz.

    Használj kézi habverőt, így nem törik meg a kefir szerkezete, és krémesebb marad az ital.

    4

    Az elkészült bogyós kefires italt öntsd kis üvegekbe vagy poharakba, és tedd hűtőbe legalább 1 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A hideg pihentetés során a gyümölcsök természetes cukortartalma kiemelkedik, az ital frissebbnek hat majd.

    5

    Tálald reggeliként, uzsonnára vagy egészséges nassolnivalóként – önmagában is kiváló, de müzlivel kombinálva még laktatóbb.

    Ha intenzívebb ízre vágysz, adj még egy kis friss gyümölcsöt tálaláskor a tetejére – de csak a felhasznált fajtákból!