Probiotikus borsmentás kefir poharakban, enyhén zöldes árnyalattal tálalva

Probiotikus Borsmentás kefir

A kefir az egyik legismertebb természetes probiotikum, amelyet évszázadok óta fogyasztanak az emésztőrendszer támogatására. A borsmenta, amely frissítő és nyugtató hatásáról ismert, tökéletes kiegészítője ennek az italnak. Együtt egy üdítő, enyhén édeskés és gyógynövényes ital jön létre, amely segít ellazulni, de közben energiát is ad. Technikai tipp: a menta íze már kis mennyiségben is erőteljes, ezért ne adagold túl. Ez a kefir ideális nyári frissítő, vagy akár egy könnyű ebéd mellé is tökéletes ital. A természet ízei keverednek benne – egyszerre hagyományos és különleges.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
190 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Kefir
5 g Friss borsmenta levelek (finomra vágva)
1 ek. Méz
1 tk. Citromlé
1 ek. Chia mag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss borsmentát válogasd át, mosd meg alaposan, majd finomra vágd. A nagyobb szárakat ne használd, csak az ép leveleket aprítsd fel.

    Ha nincs friss borsmenta, használhatsz egy kevés szárított változatot is, de az íz intenzitása eltérő lesz.

    2

    Egy keverőtálban öntsd össze a kefirt, a mézet és a citromlevet. Keverd simára, amíg a méz teljesen feloldódik a kefirben.

    A citromlé savassága még jobban kiemeli a borsmenta friss ízét.

    3

    Szórd bele a chia magot, és jól keverd el. Hagyd állni 5–10 percig, hogy a chia mag megszívja magát és kissé sűrítse az italt.

    Ha sűrűbb állagot szeretnél, hagyd állni tovább – fogyasztás előtt keverd újra.

    4

    Add hozzá az aprított borsmentát, majd óvatosan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljon a kefirben.

    Ne turmixold a borsmentát, mert elhomályosítja az ital színét és textúráját.

    5

    Töltsd poharakba, és tálald azonnal, vagy hűtsd be 10 percre. Tetejére tehetsz egy kevés borsmentát, de csak a levél testét használd, levélnyél nélkül!

    A hűtés segít, hogy a borsmenta aromái még jobban érvényesüljenek.