A friss borsmentát válogasd át, mosd meg alaposan, majd finomra vágd. A nagyobb szárakat ne használd, csak az ép leveleket aprítsd fel.
Ha nincs friss borsmenta, használhatsz egy kevés szárított változatot is, de az íz intenzitása eltérő lesz.
Egy keverőtálban öntsd össze a kefirt, a mézet és a citromlevet. Keverd simára, amíg a méz teljesen feloldódik a kefirben.
A citromlé savassága még jobban kiemeli a borsmenta friss ízét.
Szórd bele a chia magot, és jól keverd el. Hagyd állni 5–10 percig, hogy a chia mag megszívja magát és kissé sűrítse az italt.
Ha sűrűbb állagot szeretnél, hagyd állni tovább – fogyasztás előtt keverd újra.
Add hozzá az aprított borsmentát, majd óvatosan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljon a kefirben.
Ne turmixold a borsmentát, mert elhomályosítja az ital színét és textúráját.
Töltsd poharakba, és tálald azonnal, vagy hűtsd be 10 percre. Tetejére tehetsz egy kevés borsmentát, de csak a levél testét használd, levélnyél nélkül!
A hűtés segít, hogy a borsmenta aromái még jobban érvényesüljenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.