KrĂ©mes probiotikus borsos joghurt tĂĄlkĂĄban, tetejĂ©n frissen Ƒrölt fekete borssal megszĂłrva

Probiotikus Borsos joghurt

A joghurt Ă©s a bors kombinĂĄciĂłja a mediterrĂĄn konyhĂĄban mĂĄr rĂ©gĂłta ismert, kĂŒlönösen olyan mĂĄrtogatĂłsokban, amelyek frissĂ­tƑek, de egyben karakteres Ă­zƱek is. A probiotikus, Ă©lƑflĂłrĂĄs görög joghurt alapot ad ehhez a hƱsĂ­tƑ, ugyanakkor enyhĂ©n csĂ­pƑs fƱszeres mĂĄrtĂĄshoz, amely kivĂĄlĂłan illik sĂŒlt zöldsĂ©gekhez vagy friss kenyĂ©rhez. Technikai tipp: a fekete borsot mindig közvetlenĂŒl a felhasznĂĄlĂĄs elƑtt Ƒröld meg, hogy maximĂĄlisan megƑrizze aromĂĄit. Ahogy a joghurtban elkeveredik a fokhagyma, citrom Ă©s frissen Ƒrölt bors, egy egyedi, selymes, mĂ©gis hatĂĄrozott Ă­zvilĂĄg jön lĂ©tre. A konyha megtelik a bors fƱszeres illatĂĄval, miközben a tĂĄlkĂĄkban sƱrƱ, vilĂĄgos joghurtkrĂ©m vĂĄrja a tĂĄlalĂĄst. IdeĂĄlis kĂ­sĂ©rƑ grillezett zöldsĂ©gek mellĂ©, pikĂĄns elƑételkĂ©nt vagy könnyƱ nyĂĄri Ă©tkezĂ©sekhez.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g NatĂșr görög joghurt (Ă©lƑflĂłrĂĄs)
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 1 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 1 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymåt håmozd meg, reszeld le vagy törd pépesre, hogy egyenletesen eloszoljon a joghurtban. Mérd ki az összes hozzåvalót.

    Hasznålj friss fokhagymåt, mert az intenzívebb és természetesebb ízt ad, mint a por våltozat.

    2

    Egy közepes tĂĄlban keverd össze a natĂșr joghurtot, a fokhagymĂĄt, a citromlevet, az olĂ­vaolajat, sĂłt Ă©s a frissen Ƒrölt fekete borsot, amĂ­g teljesen egynemƱvĂ© vĂĄlik.

    Frissen Ƒrölt borsot hasznĂĄlj – sokkal aromĂĄsabb, mint az elƑre Ƒrölt vĂĄltozat!

    3

    KĂłstold meg, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g citromlevet vagy borsot, hogy az Ă­zlĂ©seknek megfelelƑen pikĂĄnsabb legyen.

    A fekete bors csĂ­pƑssĂ©gĂ©t citromlĂ©vel lehet jĂłl egyensĂșlyozni – mindig fokozatosan adagold!

    4

    Töltsd a kĂ©sz borsos joghurtot tĂĄlkĂĄkba vagy kisebb ĂŒvegekbe. Tedd hƱtƑbe legalĂĄbb 1 ĂłrĂĄra, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A pihentetés alatt a fokhagyma és a bors karaktere lågyul, az ízek harmonikusabbå vålnak.

    5

    Tålalhatod mårtogatósként, salåtaöntetként, vagy grillezett zöldségek mellé. Hidegen a legfinomabb.

    TĂĄlalĂĄs elƑtt keverd ĂĄt Ășjra a joghurtot, hogy krĂ©mes maradjon Ă©s ne vĂĄljon szĂ©t az olaj.