Krémes kefires ital pohárban, tetején frissen őrölt fekete borssal

Probiotikus Borsos-mázas kefir

A kefir története évezredekre nyúlik vissza – a Kaukázus hegyeiben élő népek körében vált először ismertté, akik fermentált tejtermékként fogyasztották, hogy megőrizzék egészségüket. A fűszeres és édes ízek kombinálása azonban egy modern konyhai újítás, amely merészen ötvözi az ellentéteket. A fekete bors pikáns karaktere izgalmasan emeli ki a méz természetes édességét, míg a kefir savanykás krémessége tökéletes egyensúlyt teremt. Technikai tipp: a borsot mindig utoljára add hozzá, hogy aromája frissen maradjon és ne veszítsen az illóolajaiból. Ez a recept ideális választás azoknak, akik szeretik a különleges, mégis egészséges italokat. Fogyaszthatod reggel frissítő indításként, de délután is kiváló alternatíva egy kávé helyett. Ha szeretnéd tovább fokozni, egy csipet reszelt szerecsendióval is kiegészítheted az ízélményt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
210 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
400 ml Kefir
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 ek. Méz
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Öntsd a kefirt egy keverőtálba, majd add hozzá a mézet. Alaposan keverd össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    Ha a méz nehezen oldódik, előtte egy kanállal keverd el külön egy kis adag kefirben, majd öntsd vissza az alaphoz.

    2

    Adj hozzá egy csipet sót, ami kiemeli a méz édességét, és még harmonikusabbá teszi az ízvilágot.

    A só használata desszertekben is megszokott – nem kell félni tőle, csak kis mennyiségben alkalmazd.

    3

    Szórd bele a frissen őrölt fekete borsot, majd óvatosan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljon.

    Frissen őrölt borsot használj, mert az intenzívebb ízt ad, mint az előre őrölt változat.

    4

    Öntsd a keveréket poharakba, és hagyd állni hűtőben legalább 10–15 percet, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha intenzívebb borsos ízre vágysz, tálalás előtt még egy csipet borsot szórj a tetejére.

    5

    Tálald jól behűtve. A különleges, édes-fűszeres ital önmagában is megállja a helyét, de akár sós kekszekkel is kínálhatod.

    Egy kevés jégkockát is tehetsz bele tálaláskor, ha még hűsítőbb hatást szeretnél.