Öntsd a kefirt egy keverőtálba, majd add hozzá a mézet. Alaposan keverd össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.
Ha a méz nehezen oldódik, előtte egy kanállal keverd el külön egy kis adag kefirben, majd öntsd vissza az alaphoz.
Adj hozzá egy csipet sót, ami kiemeli a méz édességét, és még harmonikusabbá teszi az ízvilágot.
A só használata desszertekben is megszokott – nem kell félni tőle, csak kis mennyiségben alkalmazd.
Szórd bele a frissen őrölt fekete borsot, majd óvatosan keverd el, hogy egyenletesen eloszoljon.
Frissen őrölt borsot használj, mert az intenzívebb ízt ad, mint az előre őrölt változat.
Öntsd a keveréket poharakba, és hagyd állni hűtőben legalább 10–15 percet, hogy az ízek összeérjenek.
Ha intenzívebb borsos ízre vágysz, tálalás előtt még egy csipet borsot szórj a tetejére.
Tálald jól behűtve. A különleges, édes-fűszeres ital önmagában is megállja a helyét, de akár sós kekszekkel is kínálhatod.
Egy kevés jégkockát is tehetsz bele tálaláskor, ha még hűsítőbb hatást szeretnél.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.