A brokkolit szedd rózsáira, majd párold puhára kb. 5–7 perc alatt, míg enyhén roppanós marad. Ezután hagyd kihűlni teljesen.
Ne főzd túl a brokkolit, mert elveszti a színét és tápanyagtartalmát – párolással megőrzöd mindkettőt!
A kihűlt brokkolit tedd turmixgépbe, add hozzá a kefirt, a zúzott fokhagymát, citromlevet, olívaolajat és sót. Turmixold simára, míg krémes állagú nem lesz.
A krémesebb állag érdekében dolgozz fokozatos sebességgel, és ne turmixold túl hosszasan.
Kóstold meg, és szükség esetén ízesítsd tovább sóval vagy citromlével. A fokhagyma és brokkoli íze együttesen különleges, enyhén fűszeres hatást kelt.
Ha enyhébb fokhagymás ízt szeretnél, használj reszelt vagy pirított fokhagymát.
Az elkészült italt töltsd kis üvegekbe vagy palackba, és hűtsd legalább 1 órán át. Hidegen fogyasztva a legfinomabb.
A brokkoli és kefir íze a hűtés során összeérik – fogyasztás előtt rázd fel enyhén.
Tálalhatod előételként, salátaöntetként vagy könnyű napindító italként is.
Kiváló választás diétás étrendhez vagy vegetáriánus étkezésekhez is – alacsony kalóriatartalmú, tápláló ital!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.